Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Aleviler; Türkiye derhal geri çekilmelidir

Aleviler; Türkiye derhal geri çekilmelidir

23 Ocak 2018, 18:27

PİRHA- TSK’nin Afrin’e düzenlediği operasyonun bitirilmesi gerektiğini belirten Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) “Afrin’de yaşayan insanların nasıl yaşayacaklarına kiminle yaşayacaklarını Afrin’de yaşayanlar itiraz etmedikçe asla kimse karışmamalıdır. Her sorunun çözümü sevgi dilidir, her çözümün yolu barıştır” açıklamasını yaptı. 

Türk hükümetinin başlattığı Afrin operasyonu 4. gününde şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız, günlerdir Afrin operasyonu öncesi kamuoyunda Amerika ile Rusya’nın izini, bilgisi ya da onayı alınarak yapılacak tartışmaların sürdürüldüğüne dikkat çekerek şunları ifade etti:

“Peki neden ABD ile Rusya’nın onayı gerekiyordu? Hepimizin bildiği gibi Ortadoğu’daki çıkar ilişkileri Rusya ve ABD başta olmak üzere bölgedeki dengeleri belirlemekteydi. Bir yanını ABD’nin tuttuğu başta Irak diğer yandan Rusya’nın müttefiki olan Suriye’nin bulunduğu toprak bütünlüğünde dengeler değişmeye başladı. Tüm bu çıkar ve şiddetin uygulandığı topraklarda son dönemlerde başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’daki Kürtlerin kendi bulundukları topraklardaki özyönetimlerin oluşması ve giderek bölgede umut olması başta emperyalistler olmak üzere tüm komşu ülkelerin antidemokratik iktidarların da rahatsız etmesini sağladı. Bu bir yandan Rusya’yı diğer yandan ABD’yi tedirgin etmekteydi. Kürtlerin Ortadoğu’daki kendi varlıklarına yönelik mücadelesi Irak, Suriye ve Türkiye’de yaşayan Kürtleri de her yanıyla etkilemesi nedeniyle yeni hamleler gerçekleşmeye başlandı.”

“AFRİN’DE İNSANLARIN NASIL YAŞAYACAĞINA KİMSE KARIŞMAMALIDIR”

Çoğunlukla Kürtlerin yaşadığı bölgede, inançları gereği Alevilerin de yaşadığı belirtilen açıklamada,  “Afrin’de yaşayan insanların nasıl yaşayacaklarına, kiminle yaşayacaklarına Afrin’de yaşayanlar itiraz etmedikçe asla kimse karışmamalıdır” denildi.

Afrin’e  yapılan her müdahalenin başka içinden çıkılamaz sonuçlar yaratacağı belirtilen açıklamada, “Bu nedenle atılan her bomba sıkılan her kurşun bu bölgedeki masum insanlara atılmaktadır” vurgusu yapıldı.

“SURİYE’DEKİ GERGİNLİK TÜRKİYE’Yİ DE ETKİLER”

Suriye’deki tüm kimliklerin Türkiye’de de bulunduğunu, bu nedenle Suriye’deki farklı inanç ve kimlikler arasında yaşanacak her gerginlik ve çatışmanın Türkiye’yi de etkileyeceğinin belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

“Biz Aleviler geçmişten bugüne kadar 72 millete aynı nazarda baktığımızı bir kez daha ifade ederek diyoruz ki her sorunun çözümü sevgi dilidir, her çözümün yolu barıştır. Hele ki biz Aleviler için kutsal ay olan Hızır ayı içerisinde darda, zorda olanlara hayatı daha da zulme dönüştürmek sadece Aleviler tarafından değil insani duygular taşıyan hiç kimse tarafından kabul edilecek bir durum olamaz. Afrin’e yapılan operasyondan Türkiye derhal geri çekilmelidir. Kullanılan şiddet dilinden, toplumumuzu kutuplaştırmaya ve ayrıştırmaya yönelik hamlelerden vazgeçilmelidir. Barış isteyenlere tehdit söylemlerinden, tutuklamalardan ve baskılardan da derhal vazgeçilmelidir. Çözüm, ölümleri ve sorunları çoğaltan savaştan değil; barıştan geçer.”

Bu haber 593 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..