Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Alevilere yine hakaret geldi

Alevilere yine hakaret geldi

21 Ocak 2018, 15:54

Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde ‘vazalak’ kelimesinin hem ‘aptal’ ve ‘serseri’ hem de ‘Alevi’, Müslüman olmayıp öyle görünen ve oruç yiyen” olarak tanımlanmasına Alevilerin tepkisi yükseliyor. 

Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde ‘vazalak’ kelimesinin hem ‘aptal’ ve ‘serseri’ hem de ‘Alevi’, Müslüman olmayıp öyle görünen ve oruç yiyen” olarak tanımlanmasına tepkiler sürüyor.

Eğitimci, Alevi Dedesi Musa Kazım Engin, sosyal medya hesabından yazdığı mesajında “Türk Dil Kurumu’nun saygısız ve edepsiz uzman ve yöneticilerini özür dilemeye, aptallıklarını ve ukalalıklarını kabul etmeye ve yaptıkları vahim “iftira” ve “bölücülükten”, halkın bir kısmını alenen ve yayın yoluyla aşağılamaktan dolayı da Cumhuriyet Savcılarını bir açık şikayetçi olarak, Res’en göreve çağırıyorum” dedi.

Engin, “Bu alçakça tanım ve degerlendirmeler, kaynağını Şeyh ül islam fetvalarından ve onların izinden giden gerici yobaz şeriatçı tayfadan almaktadır” ifadelerini kullandı.

Bu haber 509 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..