Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Cumartesi anneleri 669'uncu kez bir araya geldi

Cumartesi anneleri 669'uncu kez bir araya geldi

21 Ocak 2018, 11:38

Cumartesi Anneleri'nin 669’uncu haftada gerçekleştirdiği eylemde, 21 yıl önce Yüksekova'da devlet güçleri tarafından katledilen Abdullah Canan'ın faillerinin yargılanması istendi.

Cumartesi Anneleri 669’uncu kez Galatasaray Meydanı'nda kayıplarının akıbetini sormak için bir araya geldi.

"Failler belli kayıplar nerede?" yazılı pankartın açıldığı eylemde kayıpların fotoğrafları ve kırmızı karanfiller taşındı. İHD adına açıklama metnini okuyan Leyla Kaya, adalete yönelmiş yargılara ve hukuk devletine yönelmiş siyasi bir sisteme ihtiyaçları olduğunun altını çizdi.

Leyla Kaya, "669 haftadır yaşadığımız adaletsizliğe neden olan yargısal ve politik iklime itirazımızın ifadesi olarak buradayız. Bugün geçmişin OHAL'i hukuksuzluğunda işlenmiş ve 22 yıldır iç hukukta cezasız bırakılmış bir insanlığa karşı suçu hatırlatmak için buluştuk" dedi.

Ardından Abdullah Canan'ın hikayesi okumak üzerine oğlu Tayyip Canan söz aldı.

Babasının 17 Ocak 1996'da Yüksekova'nın Karlı köyünde katledilişini anlatan Tayyip Canan şöyle konuştu: "43 yaşında olan Abdullah Canan 25 Ekim 1995 Yüksekova Dağ Komandosu'nun köylerini yakıp yıkmasına karşı dönemin tabur komutanı Mehmet Emin Yurdakul'u şikayet etmesi üzerine aradan 1 yıl geçtikten sonra Mehmet Emin tarafından gözaltına alınır. Yüksekova'dan Hakkari'ye giderken gözaltına alınan Abdullah Canan, büyük işkencelerden geçer. Gördüğü işkencelerden sonra katledildiği belirtilen Abdullah'ın failleri henüz yargılanmadı. Ailenin savcılığa, AYM'ye yaptığı tüm başvurular cevapsız kaldı."

Bu haber 520 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..