Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Demirtaş'a 'Soylu'ya hakaret'ten beraat

Demirtaş'a 'Soylu'ya hakaret'ten beraat

17 Ocak 2018, 18:02

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yargılandığı davadan beraat etti.

HABER MERKEZİ - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada beraat etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’na yönelik 7 Haziran öncesi, “Toplamışsın etrafına 3 bin 500 kişiyi hile yapmak için il il dolaşıyorsun” sözleri nedeniyle Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesine çıkan Demirtaş, burada yapılan yargılanma sonucu davadan beraat etti.

İKİNCİ DURUŞMA

Bu duruşmanın hemen ardından 10 Ekim Barış Mitingine yapılan bombalı saldırıdan sonra Demirtaş’ın bir konuşmasıyla ilgili açılan davanın görülmesine başlandı.

SALONA 92 KİŞİ ALINDI, OTOBÜSLER BAĞLANDI

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkındaki 2 ayrı dava için Edirne'den Ankara’ya getirildi. Dün akşam saat 19.00 civarında Ankara’ya getirilen Demirtaş, geceyi Sincan Cezaevinde geçirdi. Demirtaş'ın duruşmasına, 'salonun küçük olduğu' gerekçesiyle sadece 92 kişi alındı.

Demirtaş’ın duruşmalarını takip etmek isteyenler için Vedat Dolukay Parkı’ndan kalkacak olan otobüsler polislerce engellenerek bağlandı. Demirtaş’ın duruşmasını gerekçe gösteren Ankara Valiliği ise yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde umuma açık alanlarda her türlü toplanma, yürüyüş, oturma eylemi, anma toplantısı ve benzeri eylemlerini, bugün için yasaklamıştı.

artigercek

Bu haber 583 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..