Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / DAM: Şair Fadıl Öztürk serbest bırakılsın

DAM: Şair Fadıl Öztürk serbest bırakılsın

09 Ocak 2018, 19:12

Yazar ve Şair Fadıl Öztürk’ün serbest bırakılması için aydın, yazar ve sanatçılar tarafından  imza kampanyası başlatıldı. Dersim Araştırmalar Merkez Yöneticisi Hüseyin Ayrılmaz, “Tavrımız daha belirgin olsun diye sanatçılar, aydınlar ve yazarlar olarak  Fadıl Öztürk arkadaşımızın bırakılması amacıyla imza kampanyası başlattık” dedi.

Geçtiğimiz günler İzmir’de sabah saatlerinde evinde gözaltına alınan Artı Gerçek Yazarı ve Şair Fadıl Öztürk’ün serbest bırakılması için aydın, yazar ve sanatçılar imza kampanyası başlattı. Konuya ilişkin Dersim Araştırmalar Merkezi (DAM) Yöneticisi Hüseyin Ayrılmaz Pir Haber Ajansı’na konuştu.

Fadıl Öztürk’ün yazılarında Türkiye gerçeğine değindiğini belirten Ayrılmaz, “Lirik ve öykü tadında yazılar yazıyor. Okurları da onun o yanından hoşlanıyorlar” dedi.

“HÜKÜMET KIMILDAYAN YAPRAKTAN DAHİ RAHATSIZ”

Türkiye’de hükümetin kımıldayan yaprak dair her şeyden rahatsız olmaya başladığını dile getiren Ayrılmaz, “Türkiye’de artık hiç kimse kendini güvende hissedemiyor. Belediye başkanları, politikacılar görevden alınıyor. Dersim ve birçok Kürt ilinde görevden almalar başladı. Ve CHP’ye kadar geldi. Dolayısı ile ne yazarı ne sanatçısı, ne şairi, bu ülkede mevcut hükümetin politikaları nedeniyle kendini güvende hissetmiyor” ifadelerini kullandı.

“HER AN HERKESİN KAPISI ÇALINABİLİR”

Her an herkesin kapısının çalınabileceğine dikkat çeken Ayrılmaz, “Bir kesim alınırken, bir kesim ise sırasını bekliyormuş gibi bir hal var. Fadıl Öztürk arkadaşımızı gözaltına alma gerekçelerini Artı Gerçek Gazetesin’e yazması olarak düşünüyorum. Onun yazılarından dolayı suçlanıp tutuklanmasını doğru bulmuyoruz ve kınıyoruz” şeklinde konuştu.

“BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILMALI”

Şair Fadıl Öztürk’ün derhal bırakılması için aydın yazar ve sanatçılar olarak imza kampanyası başlattıklarını belirten DAM Yöneticisi Hüseyin ayrılmaz şunları ifade etti:

“Tavrımızın daha belirgin olması için sanatçılar, aydınlar ve yazarlar arasında başlayan bir çalışma var. Bir imza toplanıyor Fadıl arkadaşımızın serbest bırakılması için. İçerde tutulduğu her gün ona, yazılarına ve demokrasi taraftarlığına haksızlık olarak değerlendiriyoruz. Bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.

Bu haber 1573 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..