Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP'li Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerine yanıt verdi.

HABER MERKEZİ – Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Balıkesir Belediye Başkanlığı'ndan ve AKP’den istifa eden Ahmet Edip Uğur'un "Ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var" sözlerine yanıt verdi. Bozdağ, "AK Parti'nin kimseyi tehdit etmesi kabul edilemez. Ama varsa öyle bir şey yasal yollar açıktır" dedi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Bozdağ daha sonra gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Bozdağ, Ahmet Edip Uğur’un istifasını ve istifa ediyorken ailesinin bile tehdit edildiği yolundaki açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi.

“Öncelikle Sayın Ahmet Edip Beyin istifasının hayırlı olmasını diliyorum. Değişim halkımızın bizden hem talebi hep beklentisidir. Onlarla ilgili bir değerlendirme yapmayı doğru görmeyiz. Yol arkadaşlığımız mezara kadar devam edecektir. Sayın Uğur’un partiden de istifa etmesi kendi bireysel tercihidir. Ona dair söyleyecek bir şeyimiz yok. AK Parti’nin kimseyi tehdit etmesi kabul edilemez. Ama varsa öyle bir şey yasal yollar açıktır. Bunu da kendisi değerlendirsin.”

‘TEK FAŞİST PARTİ CHP’DİR’

Bekir Bozdağ, bir soru üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın “Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de” sözlerine de tepki gösterdi. Bozdağ, şunları söyledi:

“CHP Genel Başkan Yardımcısı sayın Bülent Tezcan’ın sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi hakkında söylediği sözleri kabul etmek mümkün değildir. bu büyük bir edepsizliktir, büyük bir ahlaksızlıktır, büyük bir terbiyesizliktir. Buradan şunu açıklıkla ifade etmek isterim ki Türkiye’deki tek faşist parti CHP’dir. Geçmişine, faşist partilerle ilişkilerine baktığınızda bu açık ortadır. Nazi Almanyası ile Mussolini İtalyasi ile çok yakın ilişkileri olduğu bilinmektedir. Nazi Partisi’nin marşı CHP’nin yemekhanesinde çalmıştır. Onlar da bu marşları dinleye dinleye yemek yemişlerdir. Türkiye cumhuriyeti devletinin faşist bir devlet olmadığının ve Türkiye’de bir faşistin bulunmadığının en büyük ispatı sayın Tezcan gibi birinin çıkıp bu edepsizliği yapmasıdır. Türkiye’de bir faşist olsaydı Bülent Tezcan böyle bir cümle sarf edemezdi. bu bile Türkiye’de faşist diktatörlüğün olmadığı en büyük ispatıdır.”