Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ‘Kerbela Sivas, Çorum, Maraş, Dersim, Nusaybin, Cizre’dir’

‘Kerbela Sivas, Çorum, Maraş, Dersim, Nusaybin, Cizre’dir’

07 Ekim 2017, 19:33

PİRHA-Halkların Demokratik Kongresi Halklar ve İnançlar Komisyonu, İstanbul Kocamustafapaşa Meydanı’nda bir araya gelerek aşure lokması paylaştı.

Halkların Demokratik Kongresi Halklar ve İnançlar Komisyonu İstanbul Fatih Kocamustafapaşa Meydanı’nda aşure lokmasını paylaştı. “Halklar ve İnançlar Buluşuyor” adı altında yapılan aşure lokmasına Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) üyesi Ayazağa Cemevi Piri İbrahim Erdoğan, DAD üyesi Yusuf Gülen ve Nor Zartonk Ermeni Kültür ve HDP MYK üyesi Murat Mıhçı katıldı.

“KERBELA MAZLUMLARIN MÜCADELESİNİN OLDUĞU HER YERDİR”

Lokma dağıtımından önce konuşma yapan Pir İbrahim Erdoğan:”Kerbela sadece Irak değildir. Hz. Hüseyin dünyadaki bütün mazlumların önderliğini yapmıştır. Onun için bu mücadele dünyanın neresinde olursa olsun Kerbela orasıdır” dedi. Kerbela’nın insanların katledildiği her yer olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kerbela Sivas, Çorum, Maraş, Dersim, Nusaybin, Cizre’dir” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞA HAYIR DİYELİM”

Erdoğan’ın ardından HDP MYK üyesi Murad Mıhçı söz aldı. Her halkın mutfağında aşure olduğunu ifade eden Mıhçı, “Farklılıklardan tek bir tat çıkartılmıştır. Bizde Kürt, Türk, Arap, Ermeni, Süryani bir arada. Tek bir tat oluşturmak için mücadele ediyoruz. Buna karşı olanlara ısrarla savaşa hayır diyelim” diye konuştu. Konuşmaların ardından Pir Erdoğan’ın lokma duası okumasıyla aşure pay edildi.

Bu haber 687 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..