Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ''Aleviler iktidarı uyaracak''

''Aleviler iktidarı uyaracak''

28 Ağustos 2017, 21:54

DAD Ankara Şubesi Eş Başkanı Murat Işık, İstanbul’da yapılacak olan 17 Eylül mitinginde Alevilerin yeni eğitim müfredatının yanı sıra birçok toplumsal konuda itirazlarını dile getireceklerini söyledi.

PİRHA’ya konuşan Demokratik Alevi Derneği (DAD) Ankara Şubesi Eş Başkanı Murat Işık, 17 Eylül mitinginde Alevilerin sadece müfredata değil birçok toplumsal konuda da itirazlarını dile getireceklerini vurguladı.

Alevi toplumunun baş aşağı götürülme halinin son 15 yıllık AKP iktidarı tarafından daha da derinleştirildiğini belirten Işık, özellikle eğitimin dinselleştirilmesi, yaşamın bir bütün olarak ırkçı, tekçi ve Sünni İslam modelinin devlet politikası haline getirilerek topluma dayatılmasının Alevileri toplumsal yaşamdan ve kamusal alanlardan uzaklaşma durumuna getirdiğini kaydetti.

“ALEVİLER HİÇBİR DEVLET GÜCÜNE TESLİM OLMADI”

Alevilerin terbiye edilmeye çalışıldığını söyleyen Işık, Alevilerin devlet olanaklarıyla İslami bir zapturapt altın alınmaya çalışıldığını bunun için de sürekli İslami bir eğitimin verilmeye çalışıldığını belirtti. Aleviler olarak sürekli verilmeye çalışılan bu İslami eğitime rızalık vermediklerini ve vermeyeceklerini vurgulayan Işık, Alevilerin varlıklarını korumak için tarihsel olarak hiçbir zaman bir devlet gücüne teslim olmadıklarını, her türlü mücadeleyi verdiklerini kaydetti.

“SİYASAL İKTİDARI UYARIYORUZ”

17 Eylül’de uygulanan politikalara karşı itirazlarını kamusal alanda dile getireceklerini söyleyen Işık, “Yaşamın bu kadar dinselleştirilmesine itiraz edeceğiz, doğamızın katledilmesine, yakılmasına itiraz edeceğiz. Bugün OHAL ve KHK’lerle dayatılan baskı politikalarına itiraz edeceğiz. Mezopotamya’nın insanlık tarihi açısından en önemli mirası olan Hasankeyf’in yıkılmasına itiraz edeceğiz. Munzur Vadisi’nin sular altında bırakılmasına, doğanın yağmalanmasına, doğanın katledilmesine, orman yangınlarına itiraz ediyoruz. Alevilerin bütün bu politikalara  karşı itirazı var. Siyasal iktidarı güçlü bir şekilde buna karşı uyarıyoruz ve uyarmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber 634 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..