Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra kendi yaşamını da sonlandıran Filiz Aker'in yeğeni teyzesinin iki senedir o otelde yaşadığını söyledi.

YAŞAM- Vatan Şaşmaz, Beşiktaş’taki Conrad Otel’de eski manken Filiz Aker tarafından öldürüldü. Aker daha sonra aynı tabancayla kendi yaşamına da son verdi. Şaşmaz’ın 2 yıl önce evlendiği 4 aylık hamile olan eşi Yasemin Adalı haberi ailesinin yanında Tarsus’ta tatildeyken öğrendi.

VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR?

Vatan Şaşmaz, 8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da doğdu. Bir dönem fotomodellik yaptı. Reklamlarda ve kliplerde rol aldı. Uzun bir süre Melike Öcalan ile birlikte Atv’de sabah programı sundu. Daha sonra yine Atv’de Özel Hat isimli magazin programının sunuculuğunu yaptı.
Çocuklar Duymasın dizisinde Engin karakterini canlandırdı. TGRT için çekilen Akşemseddin’in hayatının anlatıldığı filmde Akşemseddin rolüyle seyirci karşısına çıktı. Keloğlan Kara Prense Karşı isimli sinema filminde ise Beyaz Atlı Prens rollerinde oynadı.

Şaşmaz, son olarak TRTSpor’da Taraftar Yarışıyor isimli spor-yarışma programını ve TVEM’de yayınlanan Vatan Mutfağı isimli yemek programlarını sunuyordu.

İSMİNİN HİKAYESİ

OdaTv'nin haberine göre Vatan şaşmaz'ın babası Süleyman Şaşmaz, 68 kuşağından ve Dr. Hikmet Kıvılcımlı geleneğinden geliyor. Kıvılcımlı 29 Ekim 1954'te Vatan Partisi'ni kurmuştur. Süleyman Şaşmaz, 1974'te yeniden kurulan Vatan Partisi üyesidir.

Tarihsel Maddecilik Yayınları Yönetmeni. 74'te üçüncü kez yayına başlayan Sosyalist gazetesinde etkin rol alır. 1977'de dört sayı yayınlanan Vatandaş gazetesini çıkarır, Vatandaş Kütüphanesi etiketiyle broşürler yayınlar.

Vatan Şaşmaz'ın babası Süleyman Şaşmaz, Türkiye sosyalist hareketinden Hikmet Kıvılcımlı’nın “Osmanlı Tarihinin Maddesi”, “Sosyete ve Teknik” kitaplarının yayınını gerçekleştirmiştir. Kıvılcımlı’nın çizgisindeki Süleyman Şaşmaz oğluna “Vatan” adını bağlı olduğu politik çizgi nedeniyle vermiştir.

OTELDE NE OLDU?

Kapıyı açan otel görevlileri Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker’i yerde ölü olarak buldu. Otele gelen polisin yaptığı incelemede Vatan Şaşmaz’ın sırtından 4 kurşunla, Filiz Aker’in ise başından tek kurşun ile yaşamlarını yitirdiklerini belirledi.

Polis, Filiz Aker’in Şaşmaz’ı vurduktan sonra bulundurma ruhsatlı tabancası ile yaşamına son verdiğini tespit etti.
ABD’de Green Kart ile yaşayan ve eski mankenlerden Filiz Aker’in , 1 ay önce İstanbul’a gelerek Conrad Otel’e yerleştiği belirlendi.

"VATAN ŞAŞMAZ'A PLATONİK AŞIKTI"

Filiz Aker’in yeğeni Dora Altınbaşak, teyzesi Vatan Şaşmaz’ı öldürmeden önce yaşananları anlattı. Aker’le aynı otelde kaldığını belirten Altınbaşak, teyzesinin platonik olarak Vatan Şaşmaz’a aşık olduğunu ve sürekli “Eşini boşayacak benle evlenecek” dediğini anlattı.

Yeğeni Aker’le oteldeki son konuşmalarını Hürriyet muhabiri İsmail Bayrak’a anlattı. Dora Altınbaşak şunları söyledi: “Cafedeydik. Oturuyorduk duygusal konuşmalar yapıyordu. ‘Çok mutluyum’ diyordu. ‘Hiç bu kadar mutlu olmadım ama benim mutluluğum seni üzebilir sakın üzülme’ falan filan diyordu. ‘Bir yarım saat yukarı çıkacağım bir arkadaşımla görüşeceğim’ dedi. 10 dakika geçti aradım, ‘geliyor musun canım’ dedim, ‘geliyorum’ dedi. Sonra yine zaman geçti aradım telefonu kapalıydı. Otelden de aradım. Yukarı çıktım, kapıyı çaldım kimse açmıyor. Teyzeme ‘ulaşamıyorum’ dedim. Güvenlik aldık, resepsiyondan. Kapıyı açtırdık. Üst kilitliydi. Kapı açılınca baktık yerde yatıyor Vatan. Kırmızı gömlekli kotlu birini gördük herhalde Vatan’dır bu dedik. Teyzemle Vatan’ın ilişkisi çok daha öncesine dayanıyor, şu anda öyle bir şey yoktu. Yeni bir ilişki yoktu. Neden Vatan’la buluştu bilmiyorum. Hiçbir şeyden haberim yok.”
Altınbaşak, şöyle devam etti: “Teyzem yıllardır Vatan’a aşıktı platonik olarak. Teyzeme üzülüyorum. Ama o kadar da çok Vatan’a üzülüyorum ki. Eşi hamile miymiş onu da bilmiyorum. Sadece bana ‘yarım saat yukarı çıkıyorum’ diye diretti. Teyzem uzun zamandır burada kalıyordu. Yaklaşık bir senedir falan. Teyzemde tutku halindeydi. Vatan’ın hiçbir suçu yok. Teyzemin bitmeyen bir Vatan aşkı vardı. Teyze ‘saçmalama’ derdim. “Karısını boşayacak benimle evlenecek” derdi. Neden böyle oldu hiç bilmiyorum. Yerde bir adam yatınca Vatan’a olan aşkını bildiğimden ‘odur’ dedim. Teyzeme çok üzüldüm ama Vatan’a 10 kat daha üzüldüm. Neredeyse iki senedir teyzem bu otelde kaldığından (silahı öyle sokmuş olabilir diyor)… “

Şaşmaz'ın ölümünün ardından çok sayıda ünlü tvit atarak üzüntülerini dile getirdiler. Olayla ilgili polis soruşturması da hala devam ediyor.