Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Almanya'da Osmanlı geçidine izin yok!

Almanya'da Osmanlı geçidine izin yok!

16 Ağustos 2017, 19:34

Almanya'nın Fürth kentinde geleneksel olarak düzenlenen "Hasat Bayramı"nın bu yılki etkinliklerinde ilk kez Osmanlı bayrakları ve "Mehter marşı" olmayacak.

Kent belediyesi Osmanlı sembollerine yönelik yasakta kararlı olduklarını açıkladı.

Almanya'nın Bayern eyaletinin Fürth kentinde yaklaşık 200 yıldır geleneksel olarak Ekim ayının ilk haftasında "Hasat Bayramı" adıyla dev bir etkinlik düzenleniyor. Fürth, dünya kültürlerine açık bir kent olduğunu göstermek için de yabancı grupların geçidine de yer veriyor.

AKP iktidarının Almanya'daki şubesi olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türk milliyetçi dernekleri ise 4 yıldır etkinliğe Osmanlı bayraklarını taşıyan bir mehter takımıyla katılıyordu. Ancak "Hasat Bayramı"nı organize eden kent belediyesi, Ocak ayında etkinliğin programını hazırlarken Osmanlı geçidine izin vermeyeceklerini açıklamıştı.

BELEDİYE YASAKTA KARARLI!

Türk derneklerini itirazlarını değerlendiren Fürth kent belediyesi "Osmanlı sembollerini görmek istemiyoruz" şeklinde yaptığı açıklamayla yasakta kararlı olduklarını bildirdi. Kararda 3 hilalli Osmanlı bayraklarının savaş çağrısı anlamına geldiğine dikkat çekildi.

Daha önce de Avusturya'da bazı yerel idareler ve belediyeler Osmanlı bayrağının dışarıda görülecek şekilde evlerin pencerelerine ve duvarlarına asılmasını yasaklamıştı.

Bu haber 473 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..