Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / "Basın özgürlüğüne ihtiyacımız var"

"Basın özgürlüğüne ihtiyacımız var"

13 Ağustos 2017, 08:59

Cumartesi Anneleri, bu haftaki eylemlerinde "Basın özgürlüğünün eksiksiz işlemesine ihtiyacımız var" mesajını verdi.

Cumartesi Anneleri, kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 646’ncı kez Galatasaray Meydan’ında bir araya geldi. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile çok sayıda insan hakları savunucusu katıldı.

Kayıplardan Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, hakikati ve adaleti aramanın suç olmadığını belirterek, şöyle dedi: “Hakları ihlal edilenlerle, adaletsizliğe maruz kalanlarla demokratik imkânlarla dayanışmak suç değildir. Suç olan hakikate ve adalete ulaşma hakkımızı karşılıksız bırakmaktır. Suç olan hak ve özgürlüklerimizi kısıtlamak, hak arama kanallarımızı kapatmaktır."

'ÖZGÜRLÜĞE İHTİYACIMIZ VAR'

Ocak, gözaltında kaybedilen sevdiklerine ulaşabilmek ve kayıp dosyalarında ceza adaletinin sağlanması için kamuoyu yaratmaya ihtiyacının olduğunu dile getirerek, “Kamuoyu yaratabilmemiz için de düşünce ve ifade özgürlüğünün, gösteri yapma özgürlüğünün, basın özgürlüğünün eksiksiz işlemesine ihtiyacımız var” diye konuştu.

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Ocak, 12 Mart 1994'de Urfa'da gözaltında kaybedilen Özgür Gündem Muhabiri Nazım Babaoğlu'nun annesi Makbule Babaoğlu’nun 2 gün önce yaşamını yitirdiğini de hatırlatarak, “Makbule Annemiz rahat uyu; sen vazgeçmedin, bizler de Nazım'ı aramaktan vazgeçmeyeceğiz” diye belirtti.

Bu haber 482 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..