Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Öcalan’ı sahiplenme festivali

Öcalan’ı sahiplenme festivali

10 Ağustos 2017, 19:42

Geleneksel Uluslararası Kürt Kürt Kültür Festivali’nin 25’incisi 16 Eylül 2017’de Almanya’nın Köln kentinde yapılacak. Kürtlerin yıllık kongresi niteliğindeki festivale katılım çağrısı yapan NAV-DEM Eşbaşkanı Ayten Kaplan: “Halkımız Sayın Abdullah Öcalan şahsında kendisine dayatılan imha ve inkar politikasını reddettiğini beyan edecek“ dedi.

Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının her yıl Eylül ayında kutladıkları ve gelenekselleşen Uluslararası Kürt Kürt Kültür Festivali bu yıl 16 Eylül’de Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirilecek. 25’incisi düzenlenecek olan festivalin hazırlıkları sıkı bir şekilde sürerken, gazetemize konuşan Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) Eşbaşkanı Ayten Kaplan, ‘Başkan Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Statü ve Ortadoğu’ya Barış’ şiarıyla organize edileceğini ifade ederek, kültürel programının da büyük ölçüde netleştiğini belirtti. 

Öcalan’ın özgürlüğü için kitlesel bir beyan olacak

16 Eylül’de düzenleyecekleri festivalin temel şiarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü olacağını belirten Ayten Kaplan; „Bu yılki festivalimizde hem ülkemizdeki gelişmeler hem de ortaya çıkardığı değerleri ile birlikte bunun mimarı olan sayın Abdullah Öcalan’ın şahsında birleştiğini beyan ederek onun faşist Türk devleti despot lideri Erdoğan tarafından son 2,5 yıldır uygulanan tecrit ve izolasyonunu kabul etmediğimiz gibi, onun şahsında Kürt halkına dayatılan imha ve inkar politikalarını reddettiğimizin beyanı olmaktadır“ vurgusunda bulundu. 

Önderliği sahiplenme festivali

NAV-DEM Eşbaşkanı Kaplan devamla şunları söyledi: „Kürt halkının giderek hem ülkede ve hem Ortadoğu’da güç kazanan ve aktör rolünü kazanmış olması karşısında başta Türk devleti  ve bölgesel yerel güçler tarafından kabullenilmemesi ve kendilerine göre artık halkların üzerinde etkilerinin kalmaması nedeniyle saldırgan bir tutum içine girmişlerdir. Bugün Kürdistan’ın dört parçasında direnen halkımızın kararlılığı ile sadece Kürt halkının özgürlüğü için değil tüm bölge halklarının da özgürlüğü ve kurtuluşu için mücadele etmesi, dünya halklarına cesaret vermesi sonucu, birlikte demokratik ve başka bir yaşamın mümkün olduğunu göstermişlerdir. Bu anlamda festivalimizin şiarında da belirttiğimiz gibi başta Kürt halkı olmak üzere ezilen tüm halkları hep birlikte Kürt halk Önderliği’ni sahiplenme ve onun özgürlüğünü festivale katılımları ile beyan etmeye çağırıyoruz.“

Çocuklar için özel etkinlikler

Bu yıl yapılacak festivalin kültür programının yanı sıra Kürt halkının tüm yabancı dostlarıyla ile birlikte buluşma olacağını söyleyen Kaplan‚ „Küçük katılımcılara ilişkin palyaço gösterileri, yüz boyama ve değişik etkinlikler planlanmıştır. 

Yazarlarımız ve sanatçılarımızın kendi okuyucuları ve dinleyicileri ile buluşması ve birçok değişik programla festivalimizi renklendiren tüm kurumlar kendi çalışmalarını ve emeklerini festival alanında açacakları standları ile tanıtacaklar’ dedi.

Düğünler, festivale göre ayarlanmalı

Kaplan, 16 Eylül’de Köln’ün onbinlerce Kürt ve birlikte getirecekleri dostları ile bir Kürt kenti olmasını beklediklerini ifade ederek‚ „O gün hiç bir insanımız evinde kalmamalı, çalışmamalı, Önderinin özgürlüğü, Kürdistan’ın özgürlüğü ve demokratik Ortadoğu’nun inşasında söz sahibi olmak için Köln kentine, festivale gelmelidirler. Halkımıza çağrımız, şimdiden, düğün, dernek, toplantı gibi etkinliklerini festivale denk gelmeyecek şekilde organize etmeleri ve kadınlarımızı, kızlarımızı, gençlerimizi ve bütün kesimleri kendi ulusal, özgün renkleri ile festivale katılmaya davet ediyoruz. Bu anlamda bir kez daha tüm halkımızı 16 Eylül’de, 2017 festivaline davet ediyor, hem iradesini hem de katılımı ile birlikte barışı haykırıp Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep edelim“ diye konuştu. 

Zengin Kültür Programı

Başta Kürdistan’dan olmak üzere, Alman, Türk ve diğer uluslardan sürpriz sanatçı ve dostlarının da katılacağı ifade edilen 25. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin kültürel programı ise şöyle; Sanatçı Tehsin Xidir Orkestra MA, Jala, Koma Berxwedan, Cemil Koçgiri, Koma Denge Mezopotamya, Govenda TEV-ÇAND, Sinevizyon gösterim ve konuşmalar.

 

Saet û Navnîşan

Saat 11.00’de başlayacak olan festivalin adresi ise şöyle: 

Deutzer Werft , 50679 Köln/ Almanya.

(Politika)

Bu haber 540 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..