Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Yüksekdağ: Birlikte başarabiliriz!

Yüksekdağ: Birlikte başarabiliriz!

08 Ağustos 2017, 20:04

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Adalet çağrısına her yerde ses olmanın zamanıdır. Birlikte başarabiliriz, yine hep birlikte adaleti kazanabiliriz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) OHAL rejimini durdurmak için başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti Van halkı tarafından devralındı. Nöbette HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın mektubu Van Milletvekili Bediha Özgökçe tarafından okundu.

Yüksekdağ’ın mesajı şöyle:

“Değerli halkımız, sevgili arkadaşlar,

Onur, vicdan ve adalet yolundan ayrılmayanlar; hepinize merhaba! Her türlü baskı, yasak, abluka koşullarında adalet mücadelesinden vazgeçmeyen sizleri selamlıyorum. Amed ve İstanbul’dan sonra Van’da da yaşamınıza kurulan hapishanelere inat, halkın özgür iradesini büyüteceğinize inanıyorum. Hiçbir hapishane düzeni baki değildir. Kendisi için sınırsız serbestlik, halklar içinse itaat ve esaret isteyen hiçbir iktidar kalıcı olamaz. Bugün Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni demir bariyerlerle, halkın seçilmiş temsilcileri, gazetecileri, kamu emekçilerini, demokratik siyasetçilerin çevresini taş duvarlar ile kuşatanlar da kalmayacaklar. Her yerde ve her demokratik biçimde direnmeyi bilenler, bütün kuşatmaları kaldırmayı da bilir. Diyarbakır’dan İstanbul’a, Van’dan İzmir’e el ele veren halkımız, demokratik birliği ile adalete giden yolu açacaktır.

Bugüne kadar haksızlığın, adaletsizliğin, ölümün ve zulmün binbir çeşidi ile karşılaşan Van halkının Vicdan ve Adalet hareketimizde yeni ve güçlü bir dönemeç yaratacağına inanıyorum.

Van’ın en zor şartlar altında onurlu duruşunu kırmaya çalışanlar, bugüne kadar başaramadıklarını bundan sonra da başaramayacaklardır. Bütün belediyelerine el konulan, seçimle göreve gelen eşbaşkanları tutsak edilen ve iki milletvekilliği gasp edilen bir kent olarak Van, adaletsizliğin zirvesini yaşamıştır ve adalet mücadelesini de zirveleştirmek durumundadır. Van’a reva görülen zulüm ve haksızlık, HDP’ye oy versin ya da vermesin, bütün Vanlılara yapılan bir hakarettir. Zorla, hukuksuzlukla elde ettikleri gücün sarhoşu ve kibrinin esiri olan iktidar sahipleri bilmeli ki; mazlumun hakkı zalime kalmaz. Elbette, bizlerin ellerinde ve mücadelesinde adalet yerini bulur.

Bugün işte bu inançla el ele vermenin, hakkı gasp edilen ve onuruyla, vicdanıyla yaşamak isteyenlerin, adalet çağrısına her yerde ses olmanın zamanıdır. Birlikte başarabiliriz, yine hep birlikte adaleti kazanabiliriz. Bu inançla değerli Vanlıları, il-ilçe yöneticilerimizi, destek veren tüm demokratik kurumları saygıyla selamlıyorum."

Bu haber 657 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..