Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / "Biz zalimliğin karşısında, mazlumun yanında yer alırız"

"Biz zalimliğin karşısında, mazlumun yanında yer alırız"

07 Ağustos 2017, 21:53

Aydınlık yazarı Murat İnce’nin, HDP’nin İstanbul Yoğurtçu Parkı’nda yaptığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden Alevileri hedef göstermesi tepkilere neden oldu.

Nöbet eylemini HDP/PKK eylemi olarak nitelendiren İnce’ye yanıt ABF Genel Başkanı Muhittin Yıldız’dan geldi. PİRHA’ya konuşan Yıldız, “Aleviler hiçbir zaman siyasi partilerin arka bahçesi olmaksızın nerede bir zalimlik varsa o zalimliğin karşıtı olmak adına her zaman demokrasi platformlarında, demokrasi arayışlarında, adalet arayışlarında mazlumların yanında olmuştur” dedi. 

Eş genel başkanalrı, milletvekilleri ve belediye başkanları tutuklu bulunan HDP’nin İstanbul Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirdiği Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni geçtiğimiz gün destek amacıyla ziyaret eden Alevi kurumları, Aydınlık gazetesi tarafından hedef gösterildi.

Aydın gazetesinde Murat İnce imzasıyla yayınlanan yazıda, “Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne” destek veren Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nı, hedef gösterirken, HDP’nin eylemini PKK eylemi gibi lanse etmesi dikkat çekti.

İnce  yazısında ayrıca Avrupa’da örgütlenen Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) ve Türkiye’de örgütlenmesini yapan Demokratik Alevi Derneği’ne  de (DAD) saldırılarını sürdürdü.

“Hangi vatansever Alevi PKK’yı destekleyebilir?” ifadesini kullanan Aydınlık yazarına tepki de gecikmedi.

PİRHA’ya açıklamalarda bulunan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Muhittin Yıldız, Aydınlık yazarı Murat İnce’ye sert tepki gösterdi.

Yıldız, “Biz, nerede mazlum varsa oraya gideriz, destek veririz” diyerek şunları kaydetti:

“Aleviler dil, din, renk ayrımı yapmaksızın, hiçbir zaman siyasi partilerin arka bahçesi olmaksızın sadece insan odaklı nerede bir zalimlik varsa o zalimliğin karşıtı olmak adına her zaman demokrasi platformlarında, demokrasi arayışlarında, adalet arayışlarında mazlumların yanında olmuştur.”

“HDP YASAL BİR PARTİ, ELBETTE YANINDA OLURUZ”

HDP’nin yasal bir parti olduğuna işaret eden Yıldız, “Kim adalet istiyorum, ben de ötekileştirildim diyorsa elbette ki biz onların yanında olacağız. Biz hiçbir zaman ne Türk milliyetçisi olduk, ne Kürt milliyetçisi olduk ne de başka milliyetçi olduk” dedi.

“Yaşanan bir zulüm vardır. O zulme karşı da biz Alevi kurumları olarak her zaman onların yanına gideriz” diyen ABF Başkanı Yıldız, şöyle konuştu:

“Bu da bizim şiarımızdır “zulme karşı baş eğmemek.” Hal böyleyken bugün bu ülkede maalesef yıllardan beri ABF, PSAKD, HBVAKV gibi güzide vakıflarımız hele hele ABF kuruluşu tamamen ismi Alevi olmasından dolayı yıllarca bu ismi alamamıştır. Daha sonra mücadele ederek alması akabiyle bugün de kalkıp birilerinin, ABF ve bileşenlerini bir partiye yakıştırmaları veyahut ta bir terör örgütü gibi göstermeleri onların acizliğidir, onların ayıbıdır.”

 

 

“HDP SÖZKONUSU OLUNCA IRKÇILIK HORTLUYOR”

CHP’nin de Adalet Yürüyüşü’nü desteklediklerini belirten Muhittin Yıldız, CHP’nin yaptığı Adalet Yürüyüşü’nün büyütülmesi gerektiğini defalarca söylediklerini hatırlattı.

HDP sözkonusu olunca kafatasçılığın, ırkçılığın, faşistliğin hortladığını söyleyen Yıldız, “Bizler insana insan olarak bakarız, mazluma mazlum olarak bakarız. Mazlumların dilini, dinini, ırkını sorgulamayız, çünkü mazlumdur. Partilere baktığımız zaman da keza öyledir. Eğer tüzüğünde, eğer yüreğinde, eğer kurumsal yapısında insana dair üretilen, insana dair söylemler varsa biz her zaman o patinin kimliği, kişiliği ne olursa olsun elbette ki destekleriz” diye konuştu.

HDP’Yİ HEDEF ALANLAR NEDEN ‘YENİ BİR DEVLET KURUYORUZ” DİYEN AKP’LİYE TEPKİ VERMİYOR?

HDP’yi hedef alanların AKP’li Ayhan Oğan’ın “Yeni bir devlet kuruyoruz, kurucusu da Erdoğan’dır” sözlerine tepki vermediğini ifade eden ABF Başkanı Muhittin Yıldız şunları ifade etti:

“Burada sözüm ona demokrasi havariliği yapanlar, vatansever havariliği yapanlar aslında bu havuzdan besleniyorlar. Bugün ülkeyi yöneten devletin bakanlarına baktığınız, bakanlıklara baktığımız zaman acıdır ki maalesef gerici tarikatlar artık bakanların kadrolarını belirliyorlar, tayinlerini belirliyorlar. Artık bunlar karar veriyorlar. Biz bunları konuşmamız gerekirken bu ülkede yasalar çerçevesi içerisinde milletvekili olanlar, belediye başkanları olanlar, gerçekten sözünden, eyleminden dolayı ötekileştirilmişler, cezaevlerine konmuşlar. Bir mazlumiyet durumu söz konusudur. Hal böyleyken de elbette ki biz Aleviler olarak her zaman bu mazlumun yanındayız. Ancak ben görüyorum ki bunu yazan arkadaşın tamamen bu havuz medyası ve bu havuzun içinden beslenenlerle beraber, milliyetçilik maskesini takarak kendine yeni bir yol haritası çizmiş. Alevi kurumlarını da kullanarak sanırım kendisini daha çok ön plana çıkarmak gibi bir niyeti var.”

Bu haber 571 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..