Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersimli Kürt bakan Türk vatandaşlığını bırakıyor

Dersimli Kürt bakan Türk vatandaşlığını bırakıyor

05 Ağustos 2017, 21:10

Aslen Dersimli bir Kürt olan Belçikalı bakan Zühal Demir Türk vatandaşlığını bırakıyor: Atalarımın doğduğu ülkeyi tanıyamaz oldum

"Kadın hakları, azınlıkların hakları, demokrasinin gerilemesi, Türkiye’de her şey tersine gidiyor"

Belçika hükümetinde Eşitlikten Sorumlu Devlet Bakanı olan N-VA partisi üyesi Zuhal Demir, Türk vatandaşlığından çıkma kararı aldı.

Demir "Atalarımın doğduğu ülkeyi tanıyamaz oldum, aradaki çukur giderek büyüyor. İslam’ın Türk toplumu üzerindeki etkisi, kadın hakları, azınlıkların hakları, demokrasinin gerilemesi, Türkiye’de her şey tersine gidiyor, Türkiye benim için en iyi tatil ülkesi olarak kalacak fakat Türk vatandaşlığı benim için artık uygun olmaktan çıktı" açıklamasını yaptı.

2 Mart 1980 Belçika doğumlu olan Zuhal Demir, 24 şubat 2017 tarihinden beride Belçika hükumetinde 'Eşitlikten Sorumlu Devlet Bakanı' olarak görev yapıyor.

Hem hukukçu ve hhemde siyasetçi olan Zühal Demir, avukat diplomasına sahip ve Flaman partisi üyesi, 24 şubat 2017 tarihinden beride Belçika hükumetinde "Eşitlikten sorumlu devlet bakanı" olarak görev yapıyor.

Bu haber 457 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..