Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / TV10 çalışanları 42. kez buluştu

TV10 çalışanları 42. kez buluştu

23 Temmuz 2017, 11:11

Bu hafta 42. kez bir araya gelen TV10 çalışanları, muhalif olarak görülen her şeyin "suç" sayıldığını belirterek, "Adalet istemek, siyaset yapmak, örgütlenmek, kendini ifade etmek, haber yapmak suç" dedi.

İSTANBUL- OHAL KHK'sıyla kapatılan TV10 çalışanları, 42. kez bir araya geldi.

"Alevilerin sesi TV10 susturulamaz" yazılı pankartla Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen basın emekçileri, "Özgür basın susturulamaz" ve "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganlarını attı.

İlk olarak söz alan TV10 Yönetim Kurulu Üyesi Veli Büyükşahin, 136 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın direnişini selamladı.

Büyükşahin, basın ve medya üzerindeki baskıların son bulmasını istediklerini belirterek, "42 haftadır buradayız ama sanırım daha uzun süredir burada olacağız" dedi. Büyükşahin, pazartesi günü Cumhuriyet Gazetesi yazarları ve çalışanlarının davasının görüleceğini hatırlattı.

Alevilere yönelik saldırılara da dikkat çeken Büyükşahin, AİHM kararlarına rağmen din dersinin hala zorunlu olduğunu belirtti. Büyükşahin, eğitimin gittikçe dinselleştirildiğini, son olarak cihadın eğitim müfredatına sokulduğunu belirtti.

Türkiye'de insan haklarının "suç" olduğuna dikkat çeken Büyükşahin, "Adalet istemek, siyaset yapmak, örgütlenmek, kendini ifade etmek, haber yapmak suç" dedi. Suruç katilamının yıl dönümünün geride bırakıldığını da söyleyen Büyükşahin, katliamın üzerinden geçen 2 yıla rağmen sorumluların cezalandırılmamasına tepki gösterdi.

 

'BU BİR İNANLIK DAVASIDIR'

 

Demokratik Alevi Hareketi'nden Servet Demir ise yürütülen mücadelenin bir insanlık davası olduğunu vurguladı. Demir, "Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden bir olup, bu diktatör rejim ile mücadele etmeliyiz. TV10'u kapatan zihniyet insanlık tarihine darbe vurmuştur. OHAL'in kaldırılması, KHK'ların iptal edilmesi, HDP'nin eş genel başkanlarının, milletvekillerinin serbest bırakılması için mücadele etmeliyiz. TV10 bunların sesini duyuran önemli bir araçtı. Bu nedenle kapatıldı. Yeniden açılması için mücaladele edeceğiz" dedi.

Munzur Çevre Derneği adına konuşan Ali Yıldız ise Türkiye'nin dört bir yanını hapishaneye çeviren siyasi iktidarın ezilenlerin tüm alanlarına azgınca saldırdığını söyledi. Yıldız, "Direnen emekçi halk kazanacaktır. Onlar kanlı politikalarıyla o kanlı alanlarını daha da büyütebilir ama en sonunda o Saray'ları başlarına yıkılacaktır" dedi.

Oğlu hapishanede olan hak savunucusu Selvi Gülmez, "Hepiniz birlik olun. Direnmeye devam edin" dedi. Geçtiğimiz günlerde bir ilçede idam için imza toplandığına dikkat çeken Gülmez, "Utanmadan bunun için imza toplanıyor. Çünkü insanlar uyuyor, gözleri görmüyor" diye konuştu.

Bu haber 439 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..