Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersimlli kurumlardan yasaklanmaya tepki

Dersimlli kurumlardan yasaklanmaya tepki

19 Temmuz 2017, 17:45

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Dersim Yeniden İnşa Cemiyeti ve Dersim Soykırım Karşıtı Derneği yaptığı ortak açıklamada, festivalin yasaklanmasının, Dersim halkına yaşatılmak istenen bir zulüm olduğu görüşüne yer verdi.

Dersim Festivali’nin kayyum tarafından engellenmesine yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Dersim Yeniden İnşa Cemiyeti ve Dersim Soykırım Karşıtı Derneği yaptığı ortak açıklamada, festivalin yasaklanmasının, Dersim halkına yaşatılmak istenen bir zulüm olduğu görüşüne yer verdi.

“YASAKLAMAK, DERSİM HALKINA ZULMETMEKTİR”...
Ortak açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi.
“Tunceli Valiliği’nin Munzur Doğa ve Kültür Festivali’ni yasaklamaya karar verdiği günün 15 Temmuz olması manidardır. Devlet sözde darbe kalkışmasının yıl dönümünde ülke genelinde insanları sokaklara, meydanlara ve köprü geçişlerine çağırıp kahramanlığını kutlarken diğer yandan Dersim’de Festival kapsamında güvenliğin sağlanamayacağını iddia etmektedir. Bu yıl 17’incisi yapılacak olan Dersim Munzur Doğa Ve Kültür Festivalini yasaklayan zihniyetin tek niyeti Dersim halkına zülmetmektir. Aksi halde kendi düzenlediği kitlesel etkinliklerin güvenlik önlemlerini alabilen hükümetin bu etkinlikte güvenliği sorun olarak gündeme taşıması asla normal kabul edilemez.

“ZULME RIZALIK GÖSTERMEYECEĞİZ”
Dersim halkına bu yasakla zülmetmenize kesinlikle rızalığımız yoktur. Dersim Festivali 16 yıldır halkımızın ve esnaflarımızın lokmaları ile yapılmaktadır ve gerçekleştirildiği yıllar sürecinde hiçbir güvenlik problemi yada benzeri bir sorun olmaksızın yaşanmıştır Tunceli valiliği festival tertip komitesini hiçe sayarak O/HAL ‘ i bahane etmiş bu yasağı koymuş ve adeta Dersim halkına zülmetmiştir.Çok açıktır ki Valilik Dersim halkının bir araya gelmesini, ziyaretgahlarına giderek inancıyla bütünleşmesini, kültürel kimliğiyle buluşmasını engelleme çabasındadır.

KESK Eş Başkanlarından açıklama: Nuriye ve Semih’in talepleri taleplerimizdir

“YASAK DOĞRU DEĞİLDİR, KARAR GERİ ALINMALIDIR”
Dersim halkı yıllardır gerçekleşen Festivali insan olan ve insanı anlayan herkesin anlayacağı sanat tadında bir dil ve üslup ile gerçekleştirmiştir, Dersimlilerin bir araya gelişinden duyulan korkunun sebebini anlatması gereken de yasak koyanlardır. Köyleri yakılmış, yerinden yurdundan edilmiş yasak, sürgün ve tehditle Dersim dışında yaşamaya zorlanmış on binlerce insanın topraklarıyla buluşmasına izin vermeyen bir devletin yurt ziyaretine getirmiş olduğu bu yasağı doğru bulmuyor, geri alınmasını bekliyoruz”
Pirhaber

Bu haber 529 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..