Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Öncelik HDP'de

Öncelik HDP'de

18 Temmuz 2017, 20:34

AİHM, Demirtaş ve Yüksekdağ dahil olmak üzere 12 HDP'li hakkındaki başvuruyu acil koduyla işleme aldı. Türkiye'den acil savunma istendi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), aralarında eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 12 HDP'li hakkındaki başvuruyu acil koduyla ve öncelikli olarak işleme koydu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), HDP yöneticilerinin dava başvurusunu acil koduyla işleme koydu. Strasbourg Mahkemesi, başta HDP yöneticilerine yönelik tutukluluk kararının yasallığı olmak üzere Türk hükümetinden savunma istedi.

AİHM, eşbaşkanlar aralarında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 12 HDP'li hakkındaki geçici tutukluluk karar ve koşullarının yasallığı ve bu koşulların Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile uyumu konusunda Türk hükümetine bir dizi soru yöneltti.

Mahkemenin yönelttiği sorular arasında, geçici tutukluluk kararlarına karşı Anayasa Mahkemesi’ne itiraz aşamasının, özellikle de Anayasa Mahkemesi’nin bu itiraza yanıt vermekte gecikmesinin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne uygun olup olmadığı da var.

AİHM ÖNCELİKLİ GÖRECEK

HDP üyeleri adına AİHM’ye başvurular bu yıl mart ve nisan aylarında yapılmıştı. AİHM iç tüzüğünün 41’inci maddesi temelinde yapılan başvuruların Mahkeme tarafından "öncelikli dosya" olarak ele alınıp "ivedilikle incelenmesi" talebinde bulunulmuştu. AİHM bu talebe olumlu yanıt verdi. (dihaber)

Bu haber 581 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..