Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / "Adalet Yürüyüşü ortak mücadeleye dönüşmeli"

"Adalet Yürüyüşü ortak mücadeleye dönüşmeli"

05 Temmuz 2017, 21:09

Ahmet Türk, Adalet Yürüyüşü'nün değerli bir adım olduğunu ve 80 milyona hitap etmesi gerektiğini belirtti. Türk, bu hamlenin ortak bir mücadeleye dönüşmesini arzu ettiklerini vurguladı.

‘Adalet Yürüyüşü’nü ziyaret eden HDP heyeti içinde yer alan eski Mardin Belediye Eş Başkanı, Kürt Siyasetçi Ahmet Türk ANF'ye açıklama yaptı.

Yürüyüşü 'değerli bir adım' olarak değerlendiren Türk, bu hamlenin 80 milyona hitap edecek ortak bir mücadeleye dönüşmesini arzu ettiklerini vurguladı. Türk, adalet talebinin tüm ezilen kesimlerle buluştuğunda daha çok önem kazanacağını vurguladı.

'HERKESİ KUCAKLAYACAK NOKTAYA TAŞINMALI'

Yürüyüşle yeni bir sürecin başlatıldığına işaret eden Türk, bu sürecin tüm mazlumları kucaklayacak bir noktaya taşınmasını gerektiğinin altını çizdi. Bu ülkede adaletsizliğe en çok maruz kalan kesimin Kürtler olduğunu söyleyen Türk, "Adaletsizliği bu ülkede en çok yaşamış olan Kürtlerdir; bizleriz. Bundan ötürü adalete çok önem veriyoruz ve bundan ötürü de yürüyüşe desteklerimizi sunduk. Biz adalet talebinin istisnasız herkesi kapsamasını istiyoruz” dedi. Ahmet Türk, zamanla bu adalet köprüsünün sağlanacağına inandığını da vurguladı.

Bu haber 572 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..