Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / HDP ‘Adalet Yürüyüşü’ne yarın katılıyor

HDP ‘Adalet Yürüyüşü’ne yarın katılıyor

02 Temmuz 2017, 15:41

HDP ‘Adalet Yürüyüşü’ne 3 Temmuz Pazartesi günü 12 isimle Kandıra Cezaevi önünde katılacak. Yürüyüşe katılacak isimler arasında Eşbaşkan Serpil Kemalbay, Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk de var.

‘Adalet Yürüyüşü’ 18’inci gününde devam ederken HDP’nin yürüyüşe ne zaman ve hangi isimlerle katılacağı netleşti. Partinin basın bürosu yürüyüşe yarın 12 isimle katılım sağlanacağını duyurdu.

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Eş Genel Başkanımız Serpil Kemalbay, Eş Genel Başkan Yardımcılarımız Saruhan Oluç, Sezai Temelli, Merkez Yürütme Kurulu üyelerimiz Beyza Üstün, Murat Mıhçı, Grup Başkanvekilimiz Ahmet Yıldırım, milletvekillerimiz Celal Doğan, Erol Dora, Ertuğrul Kürkçü, Feleknas Uca, Mithat Sancar ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Ahmet Türk; 3 Temmuz Pazartesi Adalet Yürüyüşüne destek ziyaretinde bulunacaklardır. Heyetimiz saat 14:00'te Kandıra Cezaevi önünde açıklama yapacaktır.”

Bu arada Adalet Yürüyüşü'ne Kandıra Cezaevi önünde simgesel katılım sağlayacak HDP heyetine ilişkin ayrıntılar da belli oluyor.

HDP Adalet Yürüyüşü’ne Kandıra Cezaevi önünden simgesel katılım sağlarken, yürüyüş sonunda İstanbul’da düzenlenecek büyük mitinge ise kitlesel olarak katılma kararı aldı. Buna göre Kandıra’daki katılım Ahmet Türk, Mithat Sancar, Celal Doğan gibi isimlerden oluşturulacak bir heyetle olacak. Bu heyette yer alanların ellerinde ise sadece, “Eşbaşkanlar için adalet”, “Tutuklu milletvekilleri için adalet” yazılı dövizler bulunacak, parti bayrağı olmayacak.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, HDP MYK toplantısında konu ele alınırken İstanbul’daki mitinge yüzbinlerce kişi ile katılım sağlanması yönünde eğilim oluşurken eski eşbaşkan Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden katılımın ayrıntıları da konuşuldu. Bu görüşme sırasında Kandıra’da tüm milletvekillerinin yer alması da önerildi ancak böyle bir katılımın ‘olumsuz algı yaratmak için kullanılabileceği’ belirtildi. Bu nedenle simgesel katılım fikri ağır bastı.

 

Bu haber 771 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..