Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Ahmet Türk: ‘Adalet Yürüyüşü’ne Kandıra’dan katılacağız

Ahmet Türk: ‘Adalet Yürüyüşü’ne Kandıra’dan katılacağız

27 Haziran 2017, 20:35

Artı Gerçek'e konuşan Türk, 'Yürüyüşe desteğimiz sembolik olmayacak. Tüm gücümüzle içinde olacağız' dedi.

Kürt siyasetinin önemli ismi Ahmet Türk, Artı Gerçek'e verdiği özel demeçte önümüzdeki günlerde Adalet Yürüyüşü’ne katılacağını açıkladı. Hayatını demokrasi, eşitlik ve barış mücadelesine adayan Türk, adaletsizliğe en çok Kürt halkının uğradığını söyleyerek, eş başkanların, belediye başkanlarının ve yöneticilerin tutuklu olduğunu hatırlattı.
 
ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NÜ DEĞERLİ BULUYORUZ

Adalet Yürüyüşü’nü değerli bulduğunu söyleyen Türk, "Adalet herkes için gerekli. Yıllardır bunu savunuyoruz. Bu ülkede Kürtler, Aleviler, toplumun çeşitli kesimleri, akademisyenler, gazeteciler ve farklı düşünen insanlar mağdur edilmiştir. Diktatörlüğe, faşizme giden yolu kapatmak ve güçlerimizi birleştirmek zorundayız" dedi. 
 
Adalet Yürüyüşü’ne toplumun her kesiminden katılım olması gerektiğini belirten Türk, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, sendikaları, hukukçuları, gazetecileri ve yazarları Adalet Yürüyüşü'ne katılmaya davet etti.

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE DESTEĞİMİZ SEMBOLİK OLMAYACAK

Türk sözlerini şöyle sürdürdü: Bu ülkede en büyük adaletsizliği Kürtler yaşıyor. Dolayısıyla Adalet Yürüyüşü’nde Kürtler ana aktör olmak zorunda. Türkiye’de düzenin böyle sürdürülmesi herkes için büyük bir felakettir. Bu sivil itaatsizlik eylemini güçlü hale getirmek, demokratik tepki ve talepleri büyütmek gerekir. Adalet Yürüyüşü’ne desteğimiz, katılımımız sembolik olmayacak, tüm gücümüzle içinde olacağız. Biz bu yürüyüşü bir partinin değil, bütün adalet isteyenlerin yürüyüşü olarak görüyoruz ve görmek istiyoruz.

YÜRÜYÜŞE KATILMAKTAN HEYECAN DUYUYORUM

Önümüzdeki günlerde Adalet Yürüyüşü’ne katılacağını açıklayan Türk, yürüyüşün 80 milyonun olması için çalışacaklarını vurguladı: Biz Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesini savunduk. Yerinde yönetimi savunduk. Demokrasi ortadan kalkarsa sorunları çözmek de mümkün değil, bunu biliyoruz. Demokratik ve adil bir Türkiye’yi savunuyoruz. Gidip Sayın Kılıçdaroğlu’nu ve yürüyüşçüleri ziyaret edeceğim. Yürüyüşe katılacağız. Yürüyüşün Edirne’ye kadar uzamasını istiyoruz. Çünkü orada adaletsizlik var. Edirne’ye kadar yürümenin daha anlamlı ve değerli olacağını düşünüyorum. HDP ve DBP’ye karşı uygulanan adaletsizliğin görülmesini istiyoruz.

Yürüyüşe katılacak olmaktan heyecan duyduğunu ifade eden Türk, demokrasinin halkla birlikte inşa edileceğinin mesajını verdi: Referandumda rejime karşı bir tavır ve ortak akıl ortaya çıktı. Verilen mesaj önemlidir. Farklılıklara saygı gösterip, değişim ve dönüşüm isteyenler ortak hareket etmelidir. Bu olmazsa olmazımız olmalı. Otoriter rejim karşısında demokratik birlik oluşturmamız gerekir inancındayım. Biz buna katkı sunmaya hazırız.

Bu haber 678 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..