Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Aydınlardan Gülmen ve Özakça için çağrı

Aydınlardan Gülmen ve Özakça için çağrı

27 Haziran 2017, 20:17

111 aydın 111 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için çağrı yaptı: Devlet adım atsın. Adalet ve demokrasi bunu gerektirir.

GÜNCEL - Sanatçı, yazar, siyasetçi ve insan hakları savunucularının oluşturduğu "Aydınlar Platformu", KHK ile atıldıkları işlerine dönmek için 111 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yetkililere adalet ve demokrasi çağrısı yaptı. 

BAKAN SOYLU'DAN 111 AYDINA 'TERÖR SUÇLAMASI' haberi için tıklayınız 

Devletten Gülmen ve Özakça’nın hayatlarına devam edebilmesi için devletten gereken adımların atılmasını talep eden platform, 4 gazeye verdikleri ilanda  şu ifadelere yer verdi:

"Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, OHAL kararnamesi ile işten atılan beş bin akademisyen, elli bin öğretmen ve yüz elli bin çalışandan yalnızca ikisi. İşe geri dönme talebiyle açlık grevine gittikleri için cezaevine atıldılar 111 gündür açlar. Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz. Adalet ve demokrasi bunu gerektirir.” 

111 SANATÇI, YAZAR VE SİYASETÇİ ÇAĞRI YAPTI 
Aydınlar Platformu'nun çağrı metnine imza atanlar arasında Akın Birdal, Ataol Behramoğlu, Atilla Dorsay, Ayşe Kulin, Ayşegül Tözeren, Ahmet Ümit, Edip Akbayram, Ercan Kesal, Ferzan Özpetek, Fatih Portakal, Gencay Gürsoy, Gülriz Suriri, Hayko Çepkin, Halil Ergün, Korkut Botatav, Latife Tekin, Meltem Cumbul, Murathan Mungan, Müjde Ar, Menderes Samancılar, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Selçuk Yöntem, Sabahat Akkiraz, Sevinç Erbulak, Suavi, Şevket Çoruh, Şebnem Korur Fincancı, Tanıl Bora, Türkan Elçi, Zülfü Livaneli ve Zuhal Olcay gibi 111 sanatçı, yazar, siyasetçi ve insan hakları savunucuları da yer alıyor.

Bu haber 523 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..