Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Aleviler 2 Temmuz'da Madımak Oteli önünde olacak

Aleviler 2 Temmuz'da Madımak Oteli önünde olacak

24 Haziran 2017, 10:40

Aleviler, bu yıl da 2 Temmuz günü Sivas Madımak Oteli önünde olacak. PSAKD, "Madımak Oteli Utanç Müzesi olacak demek için, tekçi anlayışa 'hayır' demek için, eşit yurttaşlık hakkı, barış, demokrasi, özgürlük, laiklik ve adalet talebini haykırmak için" 2 Temmuz'da Sivas'a çağırdı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, 2 Temmuz Sivas Madımak katliamının yıl dönümünde yapılacak etkinliklere ilişkin bilgi verdi.

Basın toplantısına CHP Milletvekili Av. Şanal Sarıhan ile Yüksel Caddesi direnişçilerinden Veli Saçılık da katılı.

Açıklama yapan PSAKD Genel Sekreteri Turgay Özkan, "2 Temmuz 1993 tarihinde bizlere yaşatılan kara günün üzerinden tam 24 yıl geçti. Bizler o günden beri sürdürdüğümüz mücadeleyi aynı kararlılıkla, aynı inatla sürdürüyoruz" dedi.

Madımak katliamının 24. yılında Madımak Oteli'nin önünde bulaşacaklarını söyleyen Özkan, "Acımızdan, hak ve hakikat arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Sivas'ın aydınlık yüzü olan 33 canımız gibi..." diye konuştu.

Madımak Otelini'nin Utanç Müzesine dönüştürülmesi taleplerinin hala sürdüğünü ifade eden Özkan, şunları söyledi: "Bugün içinde bulunduğumuz karanlık günler, o gün onları bizden alanların eseridir. O gün Pirimiz Pir Sultan Abdal'ın heykelini yerlerde sürükleyenler bugün KHK ve OHAL zulmü ile kamu emekçilerini işlerinden ediyorlar. KHK ve OHAL'e karşı direnenleri ise tutuklayıp ölüme terk ediyorlar. Halkımızı açlığa sefalete sürüklüyorlar.”

Özkan, Madımak Otel'inde 33 canı katledenlerin, bugün de sokak ortasında, Gazi'de, Newroz alanında, evlerde gençleri katlettiğini belirterek, ekledi: "O kara günde canlarımızı bizden alanlar, bugün Dilek Doğan'ın katillerine, Berkin'in, Ethem'in, Uğur Kurt'un katillerine ödül gibi cezalar veriyorlar."

Turgay Özkan, Alevilere yönelik asimilasyon politikalarının da devam ettiğini ifade ederken, şöyle devam etti: "Katliamlarınıza, karanlığınıza boyun eğmeyeceğiz diyerek Gezi'den 'Hayır'a giden birlikteliğimizden aldığımız güçle Madımak Oteli Utanç Müzesi olana kadar mücadelemizde aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. 'Madımak Oteli Utanç Müzesi olacak' demek için, 'Sivas'ın ışığı sönmeyecek' demek için, tekçi anlayışa 'hayır' demek için, eşit yurttaşlık hakkı, barış, demokrasi, özgürlük, laiklik ve adalet talebimizi haykırmak için, gelin canlar bir olalım."

 

'24 YILDIR BİR OLAMADIK'

 

Özkan'dan sonra söz alan ABF Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, "24 yıl oldu acımız hala taze, 24 yıl oldu hala bu katillere karşı mazlumlar, mağdurlar bir araya gelemedi" dedi.

Türkiye'nin geçmişten de kötü bir noktaya doğru ilerlediğini söyleyen Kaya, "Yeni Türkiye"nin geçmişin kırıntı demokrasisini dahi ortadan kaldırarak, otoriter, baskıcı ve tekçi bir devlet yapılanmasının ortaya çıktığını belirtti.

Ülkenin Saray'daki tek bir kişi tarafından yönetilir hale geldiğini ifade eden Kaya, isim vermeden CHP'yi eleştirdi: "Böyle bir düzende en fazla açık hedef haline gelen Aleviler, tarihinden gelen birikimlerini de dikkate alarak bir olamıyor, diri olamıyor. 2 Temmuz gibi yüreğimizi yakan, insanlık vicdanında reddedilen bu olayda bir araya gelip bu büyüklüğü yakalayamazsak adalet isteyenlerin samimiyetinden nasıl emin olabiliriz? Tüm müsaip kurumlar, emek demokrasi güçleri bir araya gelemiyorsa, Alevilerin bu acılarını paylaşamıyorsa, alana indiremiyorsa, adalet talebinde bulunanlar bir arada olamıyorsa biz geleceği nasıl kuracağız?"

Açıklamanın ardından Konur Sokak'ta bildiri dağıtımı yapan PSAKD, ABF ve HBVAKV üyeleri polis tarafından engellendi.

Bu haber 568 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..