Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / HDP; Güçlerimizi birleştirelim

HDP; Güçlerimizi birleştirelim

18 Haziran 2017, 10:49

HDP Milletvekili Mithat Sancar, 'Dünkü hatalarına rağmen bugün adalet ve demokrasi için yürüyenler doğru yapıyor' diyerek CHP'nin yürüyüşüne destek verdi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten atmalara karşı KESK Ankara Şubeler Platformu Sakarya Caddesinde eylem yaptı. Eyleme, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Ankara il yönetimi, ihraç edilen akademisyenler, KESK üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. “Adalet İstiyoruz, KHK’li düzene, işsizliğe, yoksuluğa boyun eğmeyeceğiz” pankartı açan ve “Emekçiyiz, haklıyız kazanacağız”, “Nuriye, Semih onurumuzdur” sloganları atan grup adına KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman basın açıklaması yaptı.

‘AİHM’İN KARARINI KABUL ETMİYORUZ’

Kahraman, OHAL ve KHK rejimine işaret ederek, KHK ile işten çıkarılan kamu çalışanı sayısının 110 bini geçtiğini dile getirdi. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın eylemlerine yapılan saldırıları da kınayan Kahraman, bunun OHAL hukuksuzluğu olduğunun altını çizdi. Kahraman, AİHM’in ihraçlara ilişkin verdiği karara da işaret ederek, “Biz KESK üyeleri olarak bu kararı kabul etmiyoruz. Hem AİHM hem de komisyon 2 milyon mağduru ilgilendiren bir hukuksuzlukta bu kadar keyfi ve yavaş davranamaz” diye konuştu.

‘ADALET İÇİN YÜRÜYENLER DOĞRU YAPIYOR’
Mithat Sancar burada yaptığı konuşmada, darbe süreci yaşadıklarını belirterek, “20 Temmuz sonrası gerçek bir darbe sürecidir” dedi. Sancar, 10 ayda büyük bir mağdur kitlesi oluştuğunun altını çizerek, “Bunların tek bir amacı var. Her türlü demokratik talebi bastırmaktır” dedi. Bu saldırılara karşı direnişlerin ortaklaşmadığını ve tek tek direnerek sonuç almanın mümkün olmadığını dile getiren Sancar, bu saldırılara ancak geniş demokratik işbirliği ile karşı konulabileceğine işaret etti.

Bütün baskılara “boyun eğmediklerini” ve dikta rejiminin en fazla rahatsız edenin bu olduğunu dile getiren Sancar, dünyada da direnenlerin dikta rejimi heveslilerinin korkulu rüyası olduğunu belirtti. Haklı bir mücadele yürüttüklerini belirterek, Hz Ömer’in “haksızlığa boyun eğen onurunu kaybeden” sözlerini hatırlatan Sancar, “Sadece kendimiz için bütün toplum için eşitlik, özgürlük talebinde bulunuyoruz eşitlik istiyoruz” diye konuştu. Sancar, “Hiç birimizin yapılan itirazları gölgelemeye hakkımız yok. Kim bugün demokratik talepler için, Adalet için yürüyorsa doğru yapıyor. Geçmişte yaptıklarına yaptıkları bu yürüyüşleri doğrudur haklıdır” diyerek CHP eylemine isim vermeden destek verdi. Sur, Cizre, Nusaybin’de yürütülen mücadeleler ile batıdaki mücadeleleri birleştirmek gerektiğini belirten Sancar, bu direnişlerin birleştirilmesi halinde dikta rejiminin durdurulabileceğini dile getirdi.

YAN YANA YÜRÜYELİM ÇAĞRISI
“Bizim yapmamız gereken açıktır. Güçlerimizi birleştirelim. Küçük nehirler büyük derelere dönüşsün o nehirler büyük okyanuslara akar” diyen Sancar, bütün saldırılara rağmen boyun eğmeyenler sayesinde onurların korunabildiğini dile getirdi. “Faşizme direnen onurlu insanlara yürekten selam gönderiyoruz” diyen Sancar, birlikte yan yana, omuz omuza durmanın gerektiğinin altını çizdi ve HDP olarak bu konuda üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Sancar, “Demokratik güç birliği ve ortak demokratik mücadele için üzerimize düşeni yapacağız, herkesin de bu sorumluluğu göstereceğine inanıyoruz” dedi. (dihaber)

Bu haber 566 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..