Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / KCDK-E, 2 kongresini yaptı

KCDK-E, 2 kongresini yaptı

18 Haziran 2017, 10:41

Avrupa’daki Kürt toplumunu temsil eden halk meclisleri, toplum merkezleri, dernek ve kurum temsilcilerinin katılımı ile KCDK-E 2. Kongresi yapıldı.

5-9 Haziran tarihleri arasında yapılan kongrede geçen bir yıllık çalışmalar değerlendirilirken, 2017 yılına ait çalışma planlaması yapıldı. “Özgür önderlikle örgütleniyor, özgürleşiyoruz” şiarıyla yapılan kongreye Avrupa’nın değişik ülkelerinden 300 delege katıldı.

Kongrede, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit özgün bir gündem maddesi olarak ele alındı ve tartışıldı.

Bununla birlikte, Ortadoğu’da süren savaşın, küresel sermaye güçleri ile, ulus-devlet faşizmi ve bölge gericiliği arasında bir çatışma olduğu; çatışan güçlerin aynı sistemin temsilcileri olduğu ve çözüme ilişkin somut bir proje sahibi olmadıkları belirtildi. Yapılan değerlendirmelerde çözümün tüm halkların, inançların ve kadınların eşit ve özgür temelde irade ve temsil gücüne kavuştuğu demokratik konfederal sistemde olduğu belirtildi.

Kürt halkının Avrupa’da da, meşru ve demokratik bir yaşam mücadelesi sürdürdüğü; buna karşılık başta Almanya olmak üzere, Avrupa Birliği üyesi devletlerin, faşist Türk devleti ile kirli ilişki ve ittifaklarına son vermesi çağrısı yapıldı.

Qaraçox ve son dönem şehitleri anısına yapılan kongrede, Rojava’daki gelişmeler, Kuzey Kürdistan’da şiddetlenen savaş, Kerkük ve Şengal’daki gelişmelere ilişkin tartışmalar yürütülerek eylem planlamaları yapıldı.

Avrupa’daki Kürt toplumunun ulusal ve toplumsal sorumluluklarını her zamankinden daha büyük bir sorumlulukla sahipleneceği ve demokrasi mücadelesini büyütüleceği belirtilen KCDK-E 2. Kongresi, Meclis, Başkanlık Divanı ve Eşbaşkanlık seçimleri ile sona erdi. Yeni dönem Eşbaşkanlığına Fatoş Göksungur ve Yüksel Koç seçildi.

ANF

Bu haber 686 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..