Tunceli Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu ile Munzur Dergisi’nin ortak çalışmasıyla Tunceli’de “Alevilik inancında Raa haq, yaratılış mitolojisi, dua, dini ritul ve gulbenkler” konulu panel düzenlendi.
Munzur Dergisi ile Tunceli Üniversitesi Sosyoloji Topluluğunun ortak girişimi ile cumartesi günü bir panel düzenlendi. “ Raa Haq Aleviliğinde Yaratılış Mitolojisi ve Kırmancça-Kurmancça Dua ve Gulbanlar” konulu panele Tarihçi Yazar Erdal Gezik, Araştırmacı-Yazar Seyfi Muxundi, Erzincan Üniversitesi’nden Gülhan Çiçek ile Baba Mansur Ocağı’ndan Nesimi Gemlik katıldı.
Paneli Munzur Dergisi İmtiyaz Sahibi Mesut Özcan yönetti.
Belediye Konferans Salonunda bugün saat 13.00’da başlayan panele konuşmacıların anlatımları, zaman zaman katılımcıların sorularına da cevap şeklinde devam etti. Konuşmalarda Alevilik inancı ve Raa Haq konuları üzerinde duruldu. Tarihsel süreçlerine değinildi.
tunceliemek