Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / TV 10 çalışanlarının haq arayışı

TV 10 çalışanlarının haq arayışı

11 Haziran 2017, 12:51

36’ıncı kez eylem yapan TV 10 çalışanları, bugün de Galatasaray Meydanı’nda, TV 10’un tekrardan açılmasını talep etti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV 10 çalışanları, televizyonlarının açılması talebiyle 36’ncı defa Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Cumartesi İnsanları, Alevi kurumları HDP ve çok sayıda kurumun destek verdiği eylemde, “Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz” pankartı açılırken, “Özgür basın susturulamaz”, “Hakikatin sesi TV 10 susturulamaz” dövizleri taşındı.

TV 10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, 51 yıl önce Muğla’nın Ortanca ilçesinde yaşanan Alevi katliamını yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu katliamın çok fazla bilinmediğini dile getirdi. Büyükşahin, Ortanca’daki Alevi katliamına dair devletin bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadığını ve yargı sürecini de işletmediğini dile getirerek, dönemin karanlıkta kalmış Alevi katliamlarından birisi olduğunu söyledi.

'KATLİAMIN HESABINI SORACAĞIZ'

Katliamda yaşamını yitirenlerini unutmayacaklarını söyleyen Büyükşahin, katliamın hesabını soracaklarını kaydetti. Büyükşahin, Ortanca’daki Alevi katliamına zemin hazırlayan gelişmelere benzerinin günümüzde de yaşandığını dile getirdi.

Eylem, sanatçı Pınar Aydınlar ile Mehmet Ekinci’nin deyişleriyle ile son buldu.

Bu haber 537 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..