Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 'Alevi çocuklar yeni düzenin asimilasyon araçlarıyla karşı karşıyadır'

'Alevi çocuklar yeni düzenin asimilasyon araçlarıyla karşı karşıyadır'

08 Haziran 2017, 20:50

PİRHA- HDP’nin Alevi vekillerinden İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, mahkeme kararlarına rağmen okullarda hala din dersinin zorunlu olmasının asimilasyona hizmet ettiğini söyledi.

Zorunlu din dersine karşı Alevi kurumlarının tavrının net olduğunu belirten Doğan, “Çocuklar ilkokulda sekiz saat sistemin eğitimiyle karşı karşıyadır. Orada yeni bir asimilasyon süreci başlatılmıştır. Çocuklarımız ortaokulda mescide gitmeye zorlanmaktadır. İslami değerleri öğrenmek zorunda bırakılmaktadır. Bunlar yeni düzenin en önemli asimilasyon araçlarıdır” dedi.  

HDP’nin Alevi vekillerinden İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, zorunlu din dersinin okullarda hala devam etmesine tepki gösterdi.

“Zorunlu din derslerine, uluslararası mahkemem kararları hiçe sayılarak yine devam edilmektedir” diyen Doğan, “Bir de bizim tanımadığımız siyasal İslam’ın kurumlarıyla karşı karşıya olduğumuz meselesi var. Yani Aleviler artık çok ciddi asimilasyon kurumlarıyla karşı karşıyadır” dedi.

“ÇOCUKLAR MESCİTE GİTMEYE ZORLANIYOR”

Doğan, “İlkokula çocuğunu gönderiyorsun. İlkokulda sekiz saat sistemin eğitimiyle karşı karşıyadır. Orada yeni bir asimilasyon süreci başlatılmıştır. Çocuklarımız ortaokulda mescide gitmeye zorlanmaktadır. İslami değerleri öğrenmek zorunda bırakılmaktadır. Bunlar yeni düzenin en önemli asimilasyon araçlarıdır” diye konuştu.

Alevilerin yeni bir ruhsal şekillenme süreciyle karşı karşıya bırakıldığını belirten Müslüm Doğan, “Alevilerin toplumsal dokularına, toplumsal inanç ve öğretilerine ilişkin büyük bir baskı ve şiddet var” ifadesini kullandı.

“ALEVİ İNANCI BÜYÜK BİR TEHLİKE ALTINDA” 

Doğan şunları kaydetti;

“Kapitalist toplumda özellikle kapitalist modernitenin kent koşullarındaki şartları nedeniyle inancımız ve öğretimiz büyük bir tehlike altındadır. Öğreti ve inancıyla yetişmeyen insanların yeni toplum düzeni içindeki yerleriyle ilgili konuşuyorum. Yeni ruhsal şekillenme budur. 15, 16, 17 yaşına gelen bir insanın bu kentte Alevi kimliğini öne koyma şansı yok artık.”

“TV10 ZORUNLU DİN DERSİNE KARŞI MÜCADELEYİ VERİYORDU”

Alevi örgütlerinin zorunlu din dersi konusundaki tavrının net ve nitelikli olduğunu vurgulayan HDP’li Vekil Doğan,  “Ama bildiğiniz gibi Tv10’da sürekli bu açıklamalar, bu mücadeleler yer alırken şimdi verilen mücadeleler basında verilmiyor. Çünkü Tv10 gibi Alevilerin esas kanalı olan bir kanal kapatıldı” dedi.

“PİRHA, ALEVİLERİN TOPLUMSAL MÜCADELESİNİ ÇOK İYİ YANSITACAK”

Çocuklarını din dersine göndermek istemeyip de mahkeme yolu açılan binlerce örnek olduğunu belirten doğan, “Bunlara ulaşamıyoruz. Şimdi bu haberleri veren PİRHA devreye girdi. Umarım Alevilerin bu toplumsal mücadele içindeki yerlerini, mücadelesini çok iyi yansıtacak.” diye konuştu.

Bu haber 515 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..