Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim’de Skorsky darbelendi

Dersim’de Skorsky darbelendi

06 Haziran 2017, 10:05

Dersim’deki gerilla eylemlerine ilişkin açıklama yapan HPG Basın Merkezi, Dersim’de Skorsky tipi helikopterin vurulduğunu duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM’in Kürdistan’daki savaşa ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

DERSİM’DE EYLEMLER

4 Haziran günü saat 02.30’da Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Oluk vadisi civarlarında işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaşan bir grup gerillamız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir.  Ölü ve yaralı asker sayısının netleştirilemediği çatışmada bir arkadaşımız da kahramanca direnerek şehadete ulaşmıştır. Aynı gün saat 04.30’da alanda bir operasyon başlatan işgalci TC ordusu obüs ve havan toplarıyla Büyük Deraşoran ve Küçük Deraşoran alanlarını 2 saat boyunca bombalamıştır.

2 Haziran günü güçlerimiz Dersim’in Nazımiye ilçesindeki tabura indirme yapmaya çalışan skorsky tipi helikoptere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. İsabetli vuruşlar sonucunda darbe alan skorsky helikopter indirme yapamadan geri dönmüştür.

İşgalci TC ordusu güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerden sonra 4 Haziran günü gizli birliklerle alanda operasyon başlatmıştır. Aynı gün güçlerimiz operasyondaki gizli bir birliği denetimi altına alarak eylem düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 4’ü öldürülmüş 2’si de yaralanmıştır. Eylemlerden sonra işgalci TC ordusu geri çekilirken alanı obüs ve havan toplarıyla bombalamıştır.

ANF

Bu haber 517 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..