Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim Belediyesi ağaçlarına da tahamül yok

Dersim Belediyesi ağaçlarına da tahamül yok

26 Mayıs 2017, 21:04

Dersim Belediyesine atanan Kayyum şimdi Belediye önüne ağaçları keserek kale duvarı örüyor.

DERSİM - Dersim Belediyesi'nin bahçesindeki ağaçların polis kulübesi kurma bahanesiyle kesilmesine tepki gösteren HDP'li vekil Alican Önlü, belediyede konuşmak için muhatap kimin olduğu sorması üzerine polis, muhatabın kendileri olduğunu söyledi.

Dersim Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Osman Kaynak'ın talimatı ile belediye bahçesindeki ağaçlar kesildi. Belediye önünde polis kontrol noktası ve güvenlikli kapının kurulması için ağaçların kesilmesi üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, belediyeye geldi.

Ağaçların neden kesildiğini soran Önlü’ye, özel harekat polis kulübesi kurulacağı yanıtı verildi. Önlü, aldığı yanıt üzerine, “Belediyeyi işgal ederek mi, doğayı katlederek mi, emniyetin önünde polis kulübeleri yapılır. Belediyenin önünde yapılmaz. Burayı emniyete çevirmişsiniz. Burası belediye olmaktan çıkmış” dedi.

Telefonu ile görüntü almak isteyen Önlü ile polisler arasında tartışma çıktı. Önlü’nün belediyede konuşmak için muhatap kimin olduğu sorması üzerine polisler muhatabın kendileri olduğunu söyledi. Ardından özel harekatçılar belediye önüne getirildi.

Bir süre burada bekleyen Önlü, belediyeden ayrıldı.

Bu haber 478 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..