Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim'de üç ayrı gerilla eylemi:

Dersim'de üç ayrı gerilla eylemi:

21 Mayıs 2017, 09:59

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların Dersim’de üç ayrı alanda Türk askerlerine yönelik olarak düzenlediği eylemlerde en az 8 askerin öldüğünü bildirdi.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamaya göre Dersim bölgesindeki eylemler 15 ve 19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti.

Açıklamada, 19 Mayıs günü Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Çakmaklı Mezrası yakınlarında bir gün boyunca denetime alınan bir ordu birliğine eylem düzenlendiği kaydedildi.

HPG-BİM, “Saat 11.15’te ferdi silahlarla gerçekleştirilen eylemde bir mevzi imha edilirken 2 asker de öldürülmüştür. Eylemden sonra TC ordusu zırhlı araçlarla ölü ve yaralılarını alandan kaldırmıştır” dedi.

GİZLİ BİR BİRLİK DENETİME ALINDI

Gerillanın Harkis sırtlarında da Türk askerlerini hedeflediği bilgisi verildi. Açıklamada bu eyleme ilişkin detaylar şöyle yer aldı:

“14 Mayıs günü güçlerimiz Dersim’e bağlı Dokuzkayalar sırtlarında TC ordusunun gizli bir birliğini denetim altına almışlardır. 15 Mayıs günü 10 kişiden oluşan bu gizli birlik Hakis sırtlarında toplandıkları esnada ferdi silahlarla eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan askerlerden 6 asker öldürülürken 4 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra TC ordusu Skorsky tipi helikopterlerle ölü ve yaralılarını alandan kaldırmıştır. Gerçekleştirilen her iki eylem Dersim’de şehit düşen arkadaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.”

YARALI GERİLLA BOMBAYI KENDİSİNE PATLATTI

HPG-BİM, Dersim’de bir gerillanın merkezdeki polis karakoluna eylem yapmak isterken fark edildiğini ve ele geçmemek için bombasını kendisinde patlattığını açıkladı.

Açıklamada şu bilgiler verildi: “17 Mayıs günü saat 15.00 - 16.00 arasında Mahir Muş isimli gerillamız kendi inisiyatifi ile Munzur vadisinde sivil bir araca el koyarak Dersim merkezde bulunan polis kontrol noktasına yönelik eylem gerçekleştirmek istemiştir. Fark edilen gerillamız, kontrol noktasında düşman ile çatıştıktan sonra yaralanmış ve ele geçmemek için bombasını patlatarak şehit düşmüştür.”

ÇUKURCA’DA ASKERİ MEVZİLER DARBELENDİ

HPG-BİM açıklamasında ayrıca şu ayrıntılar yer aldı:

“15 Mayıs günü saat 06.30’da TC ordusu Kobra tipi helikopterlerin desteğinde Dokuzkayalar, Bezik, Zilan ve Arpa Çukuru alanlarında operasyon başlatmıştır. Operasyon 17 Mayıs günü akşam saatlerinde sonuçsuz geri çekilmiştir.

19 Mayıs günü saat 09.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê(Çukurca) ilçesine bağlı Çığlı (Aşut) karakolu üs tepelerinden olan Çeperê Şêxa tepesinde konumlanan askerlere yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Birçok mevzinin darbelendiği eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.”

ANF

Bu haber 752 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..