Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Zirve sonrası merkez medya tek başlık

Zirve sonrası merkez medya tek başlık

19 Mayıs 2017, 19:27

Erdoğan’ın ABD gezisinin ardından sadece manşetler değil, haberler içindeki neredeyse tüm cümleler de noktası virgülüne aynıydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisinin ardından neredeyse tüm gazetelerin aynı manşetle çıkması dikkat çekti. Sadece manşetler değil, haberler içindeki neredeyse tüm cümleler de noktası virgülüne aynıydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray’daki görüşmesinin ardından, Türkiye’nin ABD Büyükelçiliği’nde kendisini izleyen genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarları ile bir araya geldi. Erdoğan’ın bu görüşme sırasında gazetecilere, Zirve’de ne konuşulduğunu anlattığı belirtildi.

Bu brifingin ardından tüm gazeteler neredeyse aynı başlıkta çıktı. İlginç bir şekilde tüm gazeteciler konuyu aynı başlıktan aynı cümleden görmüşlerdi: Kapımızı Çalacaklar.

Gazete haberlerinin Zirve konusundaki ortaklıkları bununla sınırlı değil. Spotlardaki benzerlikler de aynı. Gazeteler bu başlıkları attıktan sonra, hepsi konuyu aynı yerden görmüş ve Erdoğan’ın “ABD Rakka konusunda kararını vermiş durumda. Biz de mevcut durumda böyle bir yaklaşımı benimseyemeyiz. …” sözlerini, 1. Sayfaya taşımış.

Tüm gazetecilerin Erdoğan’ın konuşmasını aynı yerden görmesi, noktası virgülüne kadar haberlerin birbirine benzer olması, Erdoğan’ın gazetecilere yaptığı konuşmanın daha sonra danışmanları tarafından deşifre edilerek, gazetecilere dağıtıldığı ihtimalini akıllara getirdi.

Bu Erdoğan’ın gezilerinde sık sık yapılan bir uygulama. Ama bazen bu uygulamada ipin ucu kaçabiliyor. Danışmanlar, deşifreleri yapıp, gazetecilere yardım etmek isterken; olayı abartıp haberin başlığını ve spotlarını da yazmış olabiliyorlar!  

Bu olayların benzerleri çok yaşandı. Hatta danışmanların olayı daha da ileri götürüp, havaalanında beklerken tansiyonu düşüp, fenalaşan bir Ankara Temsilcisine uçak havalandıktan sonra yapılan bir konuşmayı, yazılı metin halinde teslim etmişlikleri de vardır. Ankara temsilcisi, rahatsızlığı nedeniyle uçağa binememişti ama hastaneden çağırılıp, metinleri eline tutuşturulup Erdoğan’ın uçak konuşmasını uçağa binmiş gibi yazması sağlanmıştı. İlginç olan o gazetenin manşet ve spotları da diğer gazetelerle aynıydı…

ABD Zirvesinin ardından birbiriyle benzer çıkan başlıklar ise şöyle:

AKŞAM: Bölgede kapımızı çalacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Rakka tercihiyle ilgili konuştu, son sözü Türkiye’nin söyleyeceğini vurguladı.

HABERTÜRK: Kapımızı çalacaklar

Erdoğan, ABD Başkanı Trump’la görüşmesini gazetecilere anlattı: “ABD Rakka konusunda kararını vermiş durumda. …”

HÜRRİYET: Kapımızı çalacaklar

“ABD Rakka konusunda kararını vermiş durumda. …”

VATAN: Kapımızı Çalacaklar

“ABD Rakka konusunda kararını vermiş durumda. …”

POSTA: Kapımızı Çalacaklar

Erdoğan, Trump ile yaptığı görüşmeyi Washington’daki Türk Büyükelçiliğinde gazetecilere anlattı.

SABAH: Suriye İçin Kapımızı Çalacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi zirvede verdiği mesajları açıkladı: “ABD Rakka konusunda kararını vermiş durumda. …”

MİLLİYET: Angajman Uygularız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile yüz yüze görüşmesini ve diğer temaslarını Türkiye’nin ABD Büyükelçiliğinde gazetecilere değerlendirdi: “ABD Rakka konusunda kararını vermiş durumda…” 

artıgerçek

Bu haber 498 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..