Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 'Babamın acısını dindiremiyorum, canım yanıyor'

'Babamın acısını dindiremiyorum, canım yanıyor'

14 Mayıs 2017, 08:12

Oğlunun kemiklerini almak için 79 gündür açlık grevinde olan 70 yaşındaki Kemal Gün’ün sağlık durumu kötüye gidiyor. Kızı Beyhan Gün, “Babam gözümün önünde eriyip bitiyor” diyor.

DERSİM- Kemal Gün’ün, Dersim’de Seyit Rıza Meydanı’nda başlattığı açlık grevi 79. günü geride bıraktı. Kemal Gün’ün Dersim Hozat ilçesi kırsalında bulunan Çet Deresi’nde 7 Kasım 2016’da yapılan hava bombardımanında yaşamını yitiren oğlu Murat Gün’ün, kemiklerini almak için başlattığı açlık grevi kritik aşamaya geldi. 

SOL GÖZÜNDE GÖRME YETİSİNİ KAYBETTİ

Açlık grevinden kaynaklı sol gözünde görme kaybı yaşayan baba Gün, kas ağrıları yüzünden yürümede zorluk çekiyor. Vücudundaki ağrılar nedeniyle uyuyamıyor. Güneşin altında eylemini sürdüren Gün’ün konuşmaya bile takati yok. Gün içerisinde sadece tatlı ve tuzlu su tüketiyor. Sağlık durumunun kötüleşmesine rağmen eylemini sürdüreceğini belirtiyor. Oğlunun kemiklerini almadan Dersim’den ayrılmayacağını ifade eden baba Gün, “Bunca zaman çocuklarım için yaşadım. Çocuğumun kemiklerini almadan açlık grevimi bitirmeyeceğim. Mezar hakkımı istiyorum. Bu bile bana çok görülüyor. Bu kadar doğal bir talep neden karşılanamaz ki” diye soruyor. Ankara’da açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın sağlık durumu ile kaygısını dile getiren baba Gün, kendisinin durumundan çok onlara üzüldüğünü söyleyerek, sahip çıkılmasını istiyor.  

OĞLUMUN KEMİKLERİNİ VERSİNLER GİDEYİM

Operasyonun yapıldığı bölgeden elde edilen kemiklerin, yanmasından dolayı DNA eşleşmesinin olamayacağını belirten baba Gün, “Savcılık ve Adli Tıp’tan olumlu bir cevap beklemiyorum. Çünkü kemiklerde herhangi bir eşleşme yapılamayacağı net. Oğlumun kemiklerini versinler, alıp gideyim buralardan. O kemikler oğlumun ya da başka evlatların ben hepsine sahip çıkıyorum. Bir anne ve babanın var olan mezar hakkını istiyorum” diyor. 

BABAM İÇİN ENDİŞELİYİM

Erzincan’da yaşayan kızı Beyhan Gün, babasını yalnız bırakmamaya çalışıyor. Erzincan’da bir yandan hasta olan annesinin tedavisine koşuyor diğer yandan Dersim’e gelerek babası ile ilgileniyor. Yapılan operasyonlarda iki kardeşini kaybeden Beyhan Gün’ün babası ise gözlerinin önünde eriyor. Beyhan Gün, “Babamın sağlık durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Sol gözünde görme yetisini kaybetti ve yüzde 7 oranında görebiliyor. Her akşam masaj yaparak ağrılarını dindirmeye çalışıyorum, ama başarılı olamıyorum. Babamın sağlık durumu için endişeleniyorum. Ağrılarını kesemiyorum. Akşam ağrılardan inliyor, gözüne uyku girmiyor. Kardeşimin kemiklerini versinler, babamı da alıp gidelim” diyerek, yetkililerin sessiz kalışına tepki gösteriyor. 

POLİS GÖZETİMİNDE

Baba Kemal Gün, oğlunun kemiklerini almak için sürdürdüğü açlık grevi eyleminin yapıldığı alan polisin gözetiminde. Kemal Gün karşısında bir TOMA duruyor. Gün’e destek için gelenler ise her gün yapılan kimlik kontrollerinden rahatsızlığını belirtiyor. 

Pirhaber / Bahar Kılıçgedik

Bu haber 630 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..