Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / HDP 20 Mayıs'ta kongreye gidiyor

HDP 20 Mayıs'ta kongreye gidiyor

14 Mayıs 2017, 08:08

HDP, Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliği ve parti üyeliğinin düşürülmesi nedeniyle yasal prosedürleri yerine getirmek için 20 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gidiyor.

HABER MERKEZİ- HDP'de Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliği ve parti üyeliğinin düşürülmesinin ardından yeni bir eş genel başkan seçimi için kongre hazırlıkları başladı. Kongrenin 20 Mayıs tarihinde Ankara'da yapılacağı duyuruldu.

T24'te yer alan habere göre; HDP Basın ve Yayından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada  20 Mayıs'ta  zorunlu olarak 3. Olaganüstü Kongreyi yapacakları belirterek “Kongrenin esas nedeni eş genel başkanımız Figen Yüksekdağ’ın üyeliği ve milletvekilliği düşürüldü, biz o nedenle tüzüğümüzün de öngördüğü gibi bir eş genel başkan seçimi yapmamız gerekiyor Bunun için bir kongre yapacağız ama bu sadece eş genel başkan seçimi değil, Parti Meclisi (PM), Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaştırma Kurulu var. Eksikliklerimizi tamamlayan bir seçim yapacağız” dedi.
 

TÜZÜK GEREĞİ
HDP tüzüğüne göre eş genel başkanlardan birinin ya da ikisinin herhangi bir nedenle görevinden ayrılması halinde önce vekaleten atama yapılması, bu atamanın ardından da en geç 45 gün içinde yeni bir eş genel başkan seçmek için genel kongrenin olağanüstü toplantıya çağrılması gerekiyor.
 

AHİM'E BAŞVURUMUZ VAR

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Eş Genel Başkanları Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesinin Anayasa ve ilgili içtihatlara aykırı olduğunu ve buna karşı Anayasa Mahkemesine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine açtıkları davaların devam ettiğini belirterek, "Biz bu davaları kazanacağımızı biliyoruz. Şu anda yasal noksanlık sebebi ile kongreye gidiyoruz. Bu yasal zorunluluğun bize dayatılması da Türkiye siyaset tarihine tıpkı 80'lerdeki yasaklar dönemindeki ayıplar gibi şimdiden düşmüştür" diye konuştu.

Bu haber 600 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..