Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Tur midibüsü devrildi 24 kişi öldü

Tur midibüsü devrildi 24 kişi öldü

14 Mayıs 2017, 07:43

Anneler Günü gezisi için Marmaris'e giden yolcuları taşıyan midibüs virajı alamadı, 20 metreden iki otomobilin üstüne düştü. İlk belirlemelere göre 24 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

MUĞLA- Marmaris karayolunda, İzmir Buca'dan günübirlik gezi için Marmaris'e gidenlerin bulunduğu tur midibüsü rampa inişi virajda devrildi, 24 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 12.30 sıralarında, Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi rampasında meydana geldi. İzmir Buca'dan bu sabah Marmaris gezisi için yola çıkan, kadınlar ve çocukların da bulunduğu grubu taşıyan, şoför Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün iddiaya göre freni boşaldı. Keskin virajların bulunduğu rampada sürücünün kontrolünü yitirdiği midibüs hızla yol almaya başladı. Yolcuların çığlıkları arasında, virajda yaklaşık 20 metreden alt yola uçan midibüs, 35 AL 1645 plakalı otomobilin üzerine düştü. 23 kişi yaşamını yitirirken, 11 kişi de yaralandı.

Kazayı görenler 112 Acil Servisi ile jandarma ve polisi arayıp haber verdi. Muğla ve Marmaris'ten kaza yerine 15 ambulans, 3 AFAD, 1 UMKE ekibi, belediye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ardından destek için çevre kentlerden de ambulanslar kaza yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri kaza yerinde ilk müdahalede bulundukları yaralıları Muğla ve Marmaris'teki hastanelere taşıdı.

Hafta sonu tatili nedeniyle yoğun trafiğin bulunduğu bölgede, kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapanınca, kilometrelerce kuyruk oluştu.

'ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR'

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin de "Edindiğimiz bilgiye göre kaza, yerli turistleri taşıyan tur midibüsünün şarampole düşmesiyle kaza meydana geldi. Yaralıları kaza yerinde ilk müdahaleyi yapıp hastanelere sevk ettik. Yaralıların içinde sağlık durumu ağır olanlar da var. Ölü sayısı artabilir. Savcının incelemenin ardından ölenlerin cesetleri adli tıp morguna kaldırılacak. Olay sıcak olduğu için ölenlerin kimlikleri henüz belirsiz" dedi.

FRENİ PATLAMIŞ OLABİLİR

Muğla Valisi Amir Çiçek, tur otobüsünün devrildiği kazayla ilgili açıklama yaptı. Vahim bir kazanın yaşandığını belirten ve 17 kişinin kaza yerinde öldüğünü söyleyen Vali Çiçek, "Yaralılardan 3'ü hastanede öldü. Kaza yerinde incelemeler yapıldı. Ölenlerin cenazeleri morga kaldırıldı. Kazanın nasıl olduğuna yönelik araştırmalar yapılıyor. Frenin patlamış olabileceğini düşünüyoruz. Otobüste 1'i çocuk 31 kişi var. Kaz yerinde bir taraftan çalışmalar yapılıyor, diğer taraftan yol veriliyor" dedi.

Öte yandan kazanın, Anneler Günü kapsamında düzenlenen günübirlik gezi sırasında meydana geldiği, katılanların İzmir'den 2 midibüsle yola çıktıkları öğrenildi. (DHA)

Bu haber 751 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..