Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Keban Barajına kanalizasyon dökülüyor

Keban Barajına kanalizasyon dökülüyor

12 Mayıs 2017, 22:02

Dersim Pertek’te arıtma tesisi bulunmadığı için kanalizasyonun hiçbir arıtmaya tutulmadan Keban Baraj Gölü’ne deşarj edilmesi tepki topluyor

Pertek, Dersim ve Elazığ arasında köprü görevi de görüyor. Ancak Pertek’te arıtma tesisi bulunmadığı için ilçenin kanalizasyonu hiçbir arıtmaya tutulmadan direkt Keban Baraj Gölü’ne deşarj ediliyor.

İlçenin kanalizasyonu arıtma tesisi olmadığı için hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan 6 ayrı noktadan direkt baraj gölüne deşarj edilirken, önceki belediye yönetimi tarafından hibe olarak alınan tesis projesi ve  2013 yılında belediye meclisinde tarafında onaylanan  arıtma tesisi projesi de AKP’li belediye tarafından adeta rafa kaldırıldı.

Kanalizasyonun baraj gölüne deşarjı ilçede kötü görüntüye neden olurken, insan sağlığı ve baraj gölünde yaşayan canlılar için de tehdit oluşturuyor. (Dersim/EVRENSEL)

Bu haber 555 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..