Ailesi, Türkiye'de tutuklu bulunan ikinci Alman vatandaşı gazeteci için 'özgürlük' kampanyası başlattı.

HABER MERKEZİ- Türkiye'de Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Meşale Tolu, 30 Nisan'da Kartal’da evine yapılan baskında gözaltına alınmış ardından tutuklanmıştı. 6 Mayıs'tan beri İstanbul'da cezaevinde tutuklu bulunan Tolu'nun durumu bugün Alman basınında gündeme getirildi.

33 yaşındaki gazeteci Tolu 'terör örgütüne üyelik' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' iddialarıyla suçlanıyor. Meşale Tolu'nun avukatının verdiği bilgilere göre dosyasına da gizlilik kararı getirildi. Tolu'ya getirilen suçlamalardan birisi de Rojava'da IŞİD'le mücadele ederken hayatını kaybeden Alman Ivana Hoffmann'ın anmasına katılmak.

Die Tageszeitung Jungewelt'in verdiği bilgilere göre Meşale Tolu'nun Deniz Yücel'in durumundan farkı ise Tolu'nun sadece Alman vatandaşı olması. Bu durumda hukuki olarak  Alman konsolosluğunun Tolu'nun durumunu cezaevinde takip edebilmesi Deniz Yücel'den daha kolay olması gerekiyor.

Evli olan gazeteci Tolu'nun 2 yaşında bir çocuğu var. Tolu'nun eşi Suat Çorlu da 4 Nisan'dan beri Ankara'da tutuklu bulunuyor.

Gazeteci Meşale Tolu'nun ailesine arkadaşlarından ve bir çok Avrupa ülkesinden destek geliyor. Aile internette #FreeMesaleTolu ve #FreeTurkeyMedia hashtag'leriyle kampanya başaltıldı.