Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / NATO zirvesi öncesi Erdoğan alarmı!

NATO zirvesi öncesi Erdoğan alarmı!

10 Mayıs 2017, 17:55

Belçikalı servisler NATO zirvesi öncesi Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belçika’da bir miting yapmasından endişe ediyor.

Brüksel’in Sosyalist Belediye Başkanı, Erdoğan yanlısı hiçbir gösteriye izin vermeyeceklerini açıkladı.

NATO zirvesi 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde Brüksel’de toplanıyor.  Belçika medyasının hükümet ve güvenlik servislerine dayandırdığı haberlerine göre, Erdoğan Brüksel’e NATO zirvesi öncesi gelmeyi planlıyor. Belçika gazetesi “l’Echo”, “Güvenlik servisleri Türk Cumhurbaşkanı’nın zirveden 12 ila 14 saat önce gelebileceğini değerlendiriyor” diye yazdı. Bu konuda henüz bir kesinlik yok.

Belçika’daki Türk topluluğu, 16 Nisan referandumunda geniş bir çoğunlukla Erdoğan’ı desteklemişti. Belçika bu açıdan, Avrupa’da Erdoğan’ın en fazla oy oranı elde ettiği ülkelerin başında geliyor. Erdoğan, idam cezasının geri getirilmesi konusunda yeni bir referandum sinyali de vermişti.

Belçikalı servisler, Erdoğan’ın NATO zirvesini fırsat bilerek, kendi taraftarların hareketlendirmesi ve bir miting organize etmesinden endişe ediyor.

Brüksel’in Sosyalist Partili Belediye Başkanı Yvan Mayeur, “Bu ziyaret vesilesiyle, Brüksel topraklarında Erdoğan’a destek mahiyetindeki hiçbir eyleme ve toplanmaya izin verilmeyecek” dedi.

Bu konuda “kesin kararlı” olduğunu kaydeden Mayeur, “Türk makamlarını da resmi olarak haberdar edeceğim. Sayın Erdoğan’ın gelip Brüksel’de kendi küçük kutlamasını yapması sözkonusu olamaz” diye ekledi.  Mayeur, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın ziyareti nedeniyle polisin işinin zaten başından aşkın olduğunu ifade etti.  24 ve 25 Mayıs tarihlerinde NATO karşıtı en az iki protesto eylemi öngörülüyor.

Pazartesi günü Belçika Başbakanı Chrles Michel de, Türkiye’de olası bir idam referandumu halinde Belçika’da oy kullanılmasına izin vermeyeceklerini açıklamıştı.  Michel, “Bu tür bir kampanyanın gerçekleşmesine izin vermek kesinlikle söz konusu olamaz. Bu konuda tavizsiz olacağız” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Almanya topraklarında olası bir idam referandumunda oy kullanılmasına izin vermeyeceklerini açıklamıştı.

 

ANF

Bu haber 591 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..