Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Alevi sanatçılardan TRT'ye tepki

Alevi sanatçılardan TRT'ye tepki

30 Nisan 2017, 11:07

TRT’nin Alevi sanatçılar başta olmak üzere muhalif sanatçılara uyguladığı sansür sürüyor. Sabahat Akkiraz ve Cihan Çelik’ten sonra Erdal Erzincan’a da yasak konulmasına sanatçılardan tepki gelmeye devam ediyor.

Mazlum Çimen’den sonra KHK ile kapatılan TV10’da Koçgiri programını sunan sanatçı Cihan Celik de tepki gösterdi.

TRT’nin muhalif sanatçılara uyguladığı yasağa tepkiler gelmeye devam ediyor. Erdal Erzincan’a referandum’da “Hayır” dediği için uygulanan yasağa ilişkin PİRHA’ya konuşan Alevi sanatçı Cihan Çelik bunların olacağının belli olduğunun altını çizdi.

TRT’nin muhalif sanatçılara uyguladığı yasağa yönelik “Kendilerine muhalif olan kimseyi istemiyorlar” diyen Cihan Çelik devletin bütün kurumları kendilerine hizmet etmesi için bir hizaya sokmaya çalıştığını vurguladı. Aynı yasağın kendisine de uygulandığını söyleyen Çelik “Partili devlet, partili TRT bütün kurumları kendi hizmetlerine sokmaya çalışıyorlar. Adamların tavrı çok açık ve net” dedi.

Sivas Madımak’ta yakılan Alevi halk ozanı Nesimi Çimen’in oğlu sanatçı Mazlum Çimen de Twitter hesabından, “Erdal’ın (Erzincan) TRT de çalması yasaklanmış… Diyorum ki bu doğruysa bende benim müziklerimin TRT de çalınmasını yasaklıyorum” şeklinde bir paylaşım yaparak tepki gösterdi.

Bu haber 554 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..