Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Aleviler 1 Mayıs’ta alanlarda olacak

Aleviler 1 Mayıs’ta alanlarda olacak

29 Nisan 2017, 11:27

PİRHA – Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri ve Demokratik Alevi Derneği 1 Mayıs’ta emek sömürüsüne karşı alanlarda olacaklarını duyurdu. 

1 Mayıs’ta İşçi Bayramı İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı olmak üzere Türkiye’nin pek çok yerinde alanlarda kutlamalar yapılacak. Alevi kurum yöneticileri de yaptıkları açıklamalar ile 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını duyurdu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yaptığı yönetim toplantısında 1 Mayıs’ta Emek örgütleri ile sendikalarla beraber alanlarda olma kararı aldıklarını kamuoyuyla paylaştılar.

PSAKD açıklamasında: “Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, örgütü her zaman, her alanda emekçinin yanında olmuştur. Aynı kararlılıkla olmaya devam edecek. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği inanç kurulu olmasının yanı sıra her zaman emek sömürüsüne karşı Pir Sultan duruş ve direnişini sergilemiştir. 1 Mayıs’ta her yıl olduğu gibi bayraklarımızla ve file mallarımızla kortejde yerimizi alacağız” ifadelerini kullandı.

Demokratik Alevi Derneği DAD ise sosyal medyadan 1 Mayıs’a çağrıda bulunarak, ”Hak İçin Emek, Halk İçin Gayret, Cümle Can İçin Rıza Gerek.1 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’de Bakırköy Halk Pazarı’nda buluşuyoruz” denildi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Alevi Kültür Dernekleri olarak bütün örgütlerimiz ile işçi ve emekçilerin, emek ve demokrasi mücadelesinde birlikte olacağız” ifadelerine yer verdi. (S.A)

Bu haber 548 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..