Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / AKP, MHP'ye 3 bakanlık verecek

AKP, MHP'ye 3 bakanlık verecek

27 Nisan 2017, 17:38

Sözcü gazetecisinin iddiasına göre Erdoğan, erken seçimin önünü kesmek için MHP ile koalisyon yapacak.

Sözcü Gazetesi Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında referandumdan sonra ilk kez gerçekleşen sürpriz görüşmede koalisyonun da görüşüldüğünü iddia etti. 
Gazetenin birinci sayfasından gördüğü haberde "Erdoğan'ın 2019'daki seçime kadar yüzde 51.4'lük gücünü korumak için Bahçeli'ye ihtiyacı var.. MHP ile koalisyon yapacak, 3 bakanlık verecek" denildi.
Emin Özgönül'ün kulis haberine göre, kulislerde Erdoğan'ın bu ay sonunda AKP'ye üye olacağı ve Mayıs sonunda AKP'nin olağanüstü kongresinin toplanacağı belirtiliyor. Erdoğan'ın bu kongrede AKP genel başkanı seçileceği belirtilen haberde, "Kabine değişikliğiyle MHP'ye 3 bakanlık verilerek, erken seçimin önü kapanacak. 317 vekilli AKP'ye 36 vekilli olanMHP katılacak. Oylar, sağda konsolide edilecek" deniliyor. Benzer bir iddiayı geçen hafta CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da dile getirmişti. 

Bu haber 525 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..