Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Taksim'de 1 Mayıs'a izin yok

Taksim'de 1 Mayıs'a izin yok

24 Nisan 2017, 17:47

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve DİSK Başkanı Kani Beko görüştü. 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmayacağı açıklandı.

Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamasına izin verilmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DİSK Başkanı Kani Beko ile bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından, Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının yapılmayacağı açıklandı.

DİSK Başkanı Kani Beko'nun ilerleyen saatlerde İstanbul Valisi Vasip Şahin'le de bir görüşme gerçekleştireceği ve o görüşmenin ardından açıklama yapılacağı öğrenildi.

Türk-İş Başkanlar Kurulu önceki gün yaptığı toplantıda, kutlamaların merkezi olarak Ankara'yı seçti. Karara göre, merkez Ankara Tandoğan olmak üzere 81 ilde Türk-İş üyeleri, 1 Mayıs kutlamalarını yapacak.

Kutlamalarda kıdem tazminatı, taşeronlar, geçici işçiler ve devam eden toplu sözleşme görüşmeleri konusunda işçilerin talepleri dile getirilecek.

HAK-İŞ ERZURUM'DA

Hak-İş ise, bu yılki kutlamaların merkezi olarak Erzurum'u seçti. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, “Hak-İş olarak, Türkiye'nin turizm, kültür, tarım ve gelişen sanayisi ile önemli kentlerinden ve doğunun incisi Erzurum'da daha önce Sakarya, Konya, Kayseri, Karabük ve Ankara'da yaptığımız gibi emekçilerin yoğun katılımıyla, 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 1 Mayısların, sendikal harekette önemli bir yeri bulunmaktadır. 1 Mayısların kutlanması, Türkiye'de ve dünyada tartışmaları beraberinde getirmektedir. Hak-İş Konfederasyonu, etkin 1 Mayıs kutlanmasına büyük önem atfetmektedir” ifadesini kullandı.

Bu haber 550 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..