Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ‘Gasp edilmiş haklarımız için 29 haftadır meydanlardayız’

‘Gasp edilmiş haklarımız için 29 haftadır meydanlardayız’

23 Nisan 2017, 15:23

OHAL sonrası KHK ile kapatılan Tv10’un açılması için çalışanların başlattıkları eylem 29. haftasında Galatasaray Meydanı’nda devam etti. Tv10 çalışanlarının başlattığı ve her hafta cumartesi günü Galatasaray Lisesi önünden yaptığı eyleme destek vermek için bu hafta Dersim Araştırmalar Merkezi (DAM) geldi.

Eyleme Aynı zamanda DAM yöneticisi olan sanatçı Ferhat Tunç, Dersim Gazetesi, Zülfikar Dergisi, DAD Yöneticileri, Dersim Gazetesi yazarı Selman Yeşilgöz, Demokrasi İçin Birlik’ten Servet Demir, Yazar Mehmet Kabadayı, Cumartesi Anneleri, İHD yöneticileri ve Divriği Gazetesi geldi.

Bu haftaki açılış konuşmasını TV10 programcısı Veli Haydar Güleç Yaptı. Güleç, “Gasp edilmiş haklarımız ve hukuksuzluklara karşı direnmek için TV10 olarak 29 haftadır bu meydanlardayız. Ve OHAL sürecinde bir referanduma gidildi. Tüm Türkiye halkları ve dünya halkları OHAL koşullarında gidilen referandumda, yapılan adaletsizliklere, baskılara ve zulme bir daha tanık oldu ve gördü. Bizler her zaman direneceğiz. Çünkü biz bu direnme gücünü Pir Sultan Abdallarda Şeyh Bedrettinlerde ve Seyit Rızalarda aldık” diye konuştu.

“HAKKIN VE HUKUKUN YOK EDİLDİĞİ BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ”

Güleçten sonra söz alan sanatçı Ferhat Tunç ise, “Hakkın ve hukukun yok edildiği bir Türkiye yaşıyoruz. OHAL’den sonra çıkarılan KHK ile yaşamımızı ve özgürlüğümüzü kısıtlamaya çalışıyorlar. Ve tüm bu baskıcı, dayatmacı ve katliamcı zihniyet tek adamlık rejimine doğru gittiğimizin göstergesidir” diye konuştu.

‘TV10’U VE GASP ETTİKLERİ HAKLARIMIZI HEMEN İADE ETSİNLER”

Sanatçı Ferhat Tunç son olarak şunları vurguladı:

Tek adam rejimini hakim kılmak için sanatçıları, siyasetçileri HDP eşbaşkanlarını ve milletvekillerini tutuklayıp tüm muhalif halkı susturdular. Alevilerin inancını, yaşamını ve yaşadıkları katliamları halka ileten TV10’u kapatarak Alevilere ve Alevi kanallarına tahammül edemediklerini bir kez daha gösterdiler. TV10’u ve gasp edilen tüm haklarımızı geri almak için her zaman direneceğiz. Tarih hiçbir zaman güçlünün yanında olmamıştır, her zaman mazlumun ve ezilenin yanında olmuştur. Eğer eşitlik adalet ve demokrasi istiyorlarsa TV10’u ve gasp ettikleri haklarımızı hemen geri iade etsinler” diye konuştu.

TV10 eyleminin 29. Haftası sanatçı Ferhat Tunç’un ‘Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan’ deyişi ile son buldu. (Haber Merkezi)

Bu haber 567 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..