Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim'de helikopter düştü: 12 kişi hayatını kaybetti

Dersim'de helikopter düştü: 12 kişi hayatını kaybetti

18 Nisan 2017, 18:12

Dersim'de düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Polis ve hakimlerin aralarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti.

Dersim'de düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Polis ve hakimlerin aralarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti.

DERSİM- 16 Nisan referandumunda görev yapan hakim ve özel harekat timini taşıyan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait helikopter, Pülümür yakınına düştü.

Sabah saatlerinde Diyarbakır’dan kalkan helikopterin önce Dersim'e gittiği bildirildi. Dersim Pülümür'den kalkan helikopterde 1 hakim, 7 polis özel harekat timi, 1 astsubay ve 3 pilot bulunuyordu. Helikopter, referandumda görev yapan hakim ve polisleri görev noktalarına bırakmak üzere havalanmıştı.

ARAMA KURTARMA UÇAKLARI SEVK EDİLDİ

Saat 11.00 sıralarında Pülümür'de kalkan helikopterden haber alınamıyordu. Bölgede arama kurtarma çalışmaları için Diyarbakır’dan CN235 tipi uçağı yönlendirdi. Havadan İhbar Kontrol (HİK) olarak adlandırılan E-7T Barış Kartalı uçağı da Dersim'de helikopterden gelecek sinyali tespit etmek için uçuş yaptı.  Özel donanıma sahip bu uçaklar, çarpma ile devreye giren özel sinyali tespit edildi. Bölgede ayrıca Malatya’dan kalkan 2 Sikorsky S-70 arama kurtarma helikopteri de arama-kurtarma çalışmalarına destek verdi. E7T Barış Kartalı Havadan İhbar Kontrol uçağı da helikopterlerden sinyal almak için uçuş yaptı. Ancak bölgede etkili olan yağış ve sis nedeniyle helikopterler alçak irtifada uçuş yapmakta zorlanıyordu. Karadan da arama faaliyetleri de sürüyordu.

12 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Tunceli Valiliği kriz merkezi yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Kocatepe karakolu bölgesinden hareket eden arama kurtarma ekibi enkaza ulaştı. Helikopterde bulunan 12 kişinin de yaşamını yitirdiği bildirildi.

TUNCELİ VALİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASI

Helikopterin düştüğü Ovacık'ın Çambulak mevkiinde yoğun sis ve yağmurun olduğu belirtiliyor. Helikopterin düşüşüyle ilgili Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada kazanın olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana geldiği belirtiliyor.


Tunceli Valiliği tarafından kaza ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: 18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür İlçemizden havalanan Sikorsky tipi polis helikopterinden kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Söz konusu helikopterde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İSİMLERİ BELLİ OLDU

Helikopterde, Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu’nun olduğu öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Dersim'de düşen helikopterle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Helikopter yere çakılmış ve ters dönmüş. Ekipler 2,5 saatte enkaza ulaştı. Hava koşulları nedeniyle düştü, dış etken söz konusu değil. Hava şartlarından dolayı bir kazanın oludğu görülüyor.

Ambulanslar bölgeye ulaşmaya çalışıyor.

Bu haber 411 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..