HAMBURG- Almanya'nın Hamburg kentinde bulunan futbol kulübü St. Pauli, eski futbolcusu Deniz Naki'ye destek açıklaması yaptı.
Yaptığı paylaşımlar ve konuşmalar nedeniyle hakkında "terör propagandası" yaptığı iddiasıyla dava açılan Deniz Naki'nin davası yarın Diyarbakır'da yeniden görülecek. Duruşma öncesi dayanışma açıklaması yapan St. Pauli futbol kulübü Başkanı Oke Göttlich, "Biz St. Pauli olarak azınlıkların ayrımcılığa uğramasına karşı mücadeleyi destekliyoruz" dedi. İlk duruşmada beraat kararı verildiğini hatırlatan Göttlich, yarınki duruşmada da aynı kararın çıkmasını dilediklerini ve Deniz Naki'nin "özgür bir insan" olarak mahkemeden çıkmasını beklediklerini belirtti.
St. Pauli futbol kulübü dayanışma örneği olarak stada Deniz Naki'nin fotoğrafının bulunduğu ve "Venceremos Deniz" yazılı bayrağı göndere çekti.
Amedspor futbolcusu Deniz Naki, "terör propagandası" iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etmişti. Ancak Yargıtay, beraat kararını bozdu. Amedsporlu futbolcunun yeniden yargılanmasına yarın başlanacak.