Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 'Hollanda’yla kriz derinleşecek'

'Hollanda’yla kriz derinleşecek'

27 Mart 2017, 20:14

Hollanda’da yeniden parlamentoya seçilen Dersimli Sosyalist Parti milletvekili Saadet Karabulut, HDP eş başkanları ve milletvekilleri ile ilgili verdiği teklif kabul edildi.

AF (Den Haag)

Hollanda Parlamentosu’na yeniden seçilen Sosyalist Parti milletvekili Saadet Karabulut, Türkiye’de tutuklu bulunan HDP eş başkanları ve milletvekilleri ile ilgili teklifi Hollanda Parlamentosu’nda kabul edildi. Kabul edilen öneride, Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye’de tutuklu bulunan milletvekillerinin en kısa zamanda serbest bırakılması için harekete geçmesi istendi. “Erdoğan’ın parlementer sistem yerine kurmak istediği diktatörlüğe karşı, HDP’nin kampanya yürütmesini engelleyen bu tutuklamalar, karşı kampanyayı imkansız kılıyor. 16 Nisanda yapılacak referandumda, kazanmak için muhalif olan herkesi etkisiz kılmaya çalışıyor.” diyen Karabulut, duruma acilen müdahale edilmesi çağrısında da bulundu.

Bu yeni gelişmenin, Hollanda krizini daha da derinleştireceği kesin

Bu haber 559 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..