Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Danimarka’dan Yıldırım’ın ziyaretine iptal

Danimarka’dan Yıldırım’ın ziyaretine iptal

13 Mart 2017, 17:07

Binali Yıldırım’ın Danimarka’ya yapacağı ziyaretin ertelenmesini isteyen Danimarka hükümeti, Yıldırım’ın planladığı ziyareti tamamen iptal etti.

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, Türkiye ile Hollanda arasında referandum kampanyası krizinin ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın 20 Mart’ta Danimarka’ya yapacağı ziyareti iptal etti. Rasmussen, “Türkiye’nin Hollanda’ya yönelik saldırıları nedeniyle bu tür bir ziyaret gerçekleşemeyecektir” açıklaması yaptı. Danimarka Başbakanı, Türk mevkidaşına görüşmenin ertelenmesini tavsiye ettiğini kaydetti.

Deutsche Welle’de yer alan haberde, Rasmussen, “Normal zamanlarda Türk Başbakanı ile görüşmekten memnuniyet duyardım” diyerek, 10 Aralık tarihinde Ankara’da Binali Yıldırım ile açık, samimi ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini, ancak Danimarka hükümetinin şu an Türkiye’deki güncel gelişmeleri büyük endişeyle izlediğini belirtti.

 

Bu haber 695 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..