Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim’de askeri hareketlilik

Dersim’de askeri hareketlilik

10 Mart 2017, 17:07

Dersim merkezdeki 4. Komando Tugayı'ndan kalkan çok sayıda Skorsky tipi helikopter, Pülümür Vadisi'ne doğru hareket etti.

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Amutka Karakolu'ndan, Amutka Bölgesi ve Aliboğazı bölgesine havan atışı yapıldığı, Aşağı Taner ve Yukarı Taner köylerinin üst yamaçlarındaki kırsal alanlara da çok sayıda askerin indirildiği belirtildi. Dersim merkezden kalkan çok sayıda askeri helikopter, Pülümür Vadisi’ne doğru hareket etti. Havan ile bombalanan Hozat kırsalına ise asker indirildi. 

Dersim merkezdeki 4. Komando Tugayı'ndan kalkan çok sayıda Skorsky tipi helikopter, Pülümür Vadisi'ne doğru hareket etti. Hareketlilik devam ederken, Alacık (Roşnek) bölgesine asker indirildiği öğrenildi. Yerel kaynaklar kimsenin yaşamadığı Alacık köyünün bulunduğu stabilize yolun, hendek kazılarak kapatıldığını iddia etti.

Öte yandan Hozat ilçesine bağlı Amutka Karakolu'ndan, Amutka Bölgesi ve Aliboğazı bölgesine havan atışı yapıldığı, Aşağı Taner ve Yukarı Taner köylerinin üst yamaçlarındaki kırsal alanlara da çok sayıda askerin indirildiği belirtildi.

ANF

Bu haber 439 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..