Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 'Kılıçdaroğlu Alevilerden özür dilemeli'

'Kılıçdaroğlu Alevilerden özür dilemeli'

06 Mart 2017, 09:39

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Sivas’ta 35 insanı yakan katliamcılara ‘gazanız mübarek olsun’ diyen Temel Karamollaoğlu’ndan plaket alan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi. Konfederasyon, Kılıçdaroğlu’nu katliamda yaşamını yitiren canların ailelerinden ve Alevilerden özür dilemeye çağırdı.

Saadet Partisi’nin Erbakan anmasına katılan ve Sivas katliamı sorumluları arasında bulunan Temel Karamollaoğlu’nun elinden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun plaket almasının yankıları sürüyor.

“ALEVİLERİ DERİNDEN YARALADI”

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu yazılı bir açıklama yaparak, Kılıçdaroğlu’nun anma programına katılmasının Alevileri derinden yaraladığını belirtti.

“24 yıldır bir türlü dinmeyen acı, adaletin yerini bulmadığı Sivas/Madımak davası ve CHP’nin “gaza”lar ile flörtü” ifadesini kullanan Konfederasyon, “Temel Karamollaoğlu’nun, 2 Temmuz 1993 Madımak Katliamı sırasında Sivas Belediye Başkanıydı. Sivas Madımak Oteli önündeki katliam için toplanan gerici, şeriatçı, faşist güruha seslenip; katliamı bir “gaza” olarak algılayıp “Gazanız mübarek olsun” dediğini unutmadık.” dedi.

“BU DAVRANIŞ ALEVİLERE ZULÜMDÜR”

Sivas Belediye Meclis üyesi ve Madımak katliamının bir numaralı suçlusu Cafer Ercakmak ve diğer katillerin bilinen zihniyet tarafında korunup kollandığı aşikârdır” diyen AABK’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bu somut ve aleni duruma rağmen, Alevilerin çok ciddi bir oranda destek ve oyunu alan CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilgili davete katılması, malum şahıstan “Plaket” alması, en basit deyimiyle Madımak’ta yitirdiklerimizin anılarına, ailelerine, bize ve temsil ettiğimiz Alevi toplumuna hakarettir. Doğal olarak bu durum katliamda yaşamını yitiren canlarımızın ailelerini, bizleri derinden üzmüş ve incitmiştir. Bu ilkesiz duruş karşısında sessiz kalmak, yapılanı meşrulaştırmak ve Madımak’ta diri diri canlarımızın yakılmasını onaylamaktır. Bir başka değimle, 24 yıldır bir türlü adaletin yerini bulmadığı ve hesabının verilmediği Sivas/Madımak davasının sanıklarını aklamaktır. Bu kirli ilişki sahnesinde, CHP’nin başında bulunan ve neticede bir Alevi aileden olan Kılıçdaroğlu’nun şahsen rol alması ise, Alevilere bir zulümdür. Bu asla kabul edilemez görüntü karşısında başta CHP’ye oy veren Aleviler ve Alevilerin Avrupa’da en büyük kitlesini temsil eden kurum olarak tepkisiz ve tavırsız kalmamızı bizlerden beklemek, en büyük saygısızlık olur.”

“İNSANLIK ONURU AYAKLAR ALTINA ALINDI”

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu açıklamasında insan onurunu ayaklar altına alan bu davranışı şiddetle kınadığını belirterek, CHP’yi, özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, başta Madımak’ta yaşamını yitiren canların ailelerinden ve tüm Aleviler’den özür dilemeye davet etti.  (N.M)

Bu haber 589 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..