Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dünyanın yüzde 4.4’ü depresyonda

Dünyanın yüzde 4.4’ü depresyonda

26 Şubat 2017, 12:32

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) araştırmasına göre dünyada 300 milyondan fazla kişinin depresyondan muzdarip olduğunu ortaya koyuyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan bir araştırmaya göre,  2015 yılında dünya çapında depresyon vakalarının sayısı 322 milyona yükseldi. Bu rakam, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 4,4’üne denk geliyor. Depresyon vakalarının sayısında son on yılda yaklaşık yüzde 18’lik artış kaydedildiğine vurgu yapılan raporda, vakaların yüzde 80’inden fazlasının düşük ve orta gelir seviyesindeki ülkelerde tespit edildiği belirtildi.

TÜRKİYE’DE NÜFUSUN YÜZDE 4.4’Ü DEPRESYONDA 
 
DSÖ raporunda, Türkiye’de 2015 yılında yaklaşık 3 milyon 260 bin kişinin depresyondan muzdarip olduğu, bunun Türkiye nüfusunun yüzde 4,4’üne denk geldiği kaydedildi. Raporda Almanya’da ise nüfusun 5,2’sinin yani 4 milyon 100 bin civarında kişinin depresyon geçirdiği belirtiliyor.  DSÖ’den yapılan açıklamada, özellikle gençler, doğum öncesi ve sonrası dönemde kadınlar ve yaşlılar arasında görülen depresyonla mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.  DSÖ tarafından yapılan araştırma depresyonun erkeklere kıyasla kadınlar arasında daha yaygın olduğu ifade edildi. Bunun yanı sıra 55 ile 74 yaş arasında depresyon daha sık görülüyor. Yaşlılar arasında depresyona yakalanan kadınların oranı yüzde 7,5 iken erkeklerde bu oranın yüzde 5,5 olduğu belirtiliyor.

‘DEPRESYON HADİ KONUŞALIM’ KAMPANYASI 

Yaygın bir hastalık olmasına rağmen depresyonun tabu konular arasında yer aldığına dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nde bu konuda bir kampanya başlatmayı planlıyor.  “Depresyon- Hadi Konuşalım” (Depression-Let’s Talk) sloganı ile yürütülecek kampanya ile depresyonun nedenleri ve sonuçları konusunda toplumun aydınlatılması, depresyonda olanlara yardım edilmesi ve depresyon geçirenlerin yakınlarına destek sunulması hedefleniyor.

Bu haber 551 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..